Gemeente Castricum raadt een subsidiepot aan die al leeg is

De gemeente Castricum stelt zeventig euro subsidie per huishouden beschikbaar voor energiebesparende producten en/of maatregelen om je koophuis energiezuiniger te maken. Inwoners ontvangen er een brief over, maar de subsidiepot van Castricum blijkt al leeg.

Deze website schreef vorige week al: ‘er is 118.300 euro gereserveerd, wat betekent dat maximaal 1690 huishoudens gebruik kunnen maken van de subsidie. Dat zijn lang niet alle huishoudens en voor het subsidiepotje geldt: op is op.’

Inwoners: blij gemaakt met een dode mus

De combinatie van ‘niet genoeg geld’ en ‘op is op’ bracht de gemeente op een opvallend idee. Namelijk om recent veel huishoudens een brief te sturen om de energiesubsidie onder de aandacht te brengen. Een paar dagen later zag deze website op sociale media berichten van teleurgestelde Castricummers. Zij kunnen hun voucher niet inwisselen omdat de subsidiepot van Castricum leeg is. Klagende inwoners voelen zich blij gemaakt met een dode mus. Ze vinden de verstuurde brieven zonde van het gemeentegeld en een onnodige belasting op het milieu.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts