Die dure grijze bak in Castricum omruilen? Dat kan pas in april

grijze bak omruilen
Deze foto is niet in Castricum gemaakt.

Vorige week schreef deze website dat de gemeente klagende inwoners tegemoetkomt door de afvalstoffenheffing te verlagen (en op een ander punt te verhogen), deze week is er een nieuw pijnpunt ontdekt. Het omruilen van je grijze bak duurt in Castricum namelijk langer dan sommige inwoners verwacht hadden.

Want toen Castricummers onlangs een nieuwe grijze bak moesten kiezen, was er keuze uit een kleine en grote. Prijzen voor het legen waren nog niet bekendgemaakt. Nu de (definitieve) prijzen bekend zijn, voelen sommige mensen zich opgelicht door de gemeente omdat een grote bak legen een stuk duurder is dan een kleine bak. Ze willen hun bak daarom omruilen voor een kleine.

Gemeente: doe ervaring op met een grote bak

Dat blijkt pas halverwege april te kunnen, schrijft De Castricummer op basis van een mailwisseling tussen een boze inwoner en de gemeente. De gemeente zegt dat de inwoner vooraf had moeten aangeven dat hij een kleine bak wilde, terwijl de prijzen toen nog niet bekend waren. Daarnaast geeft de gemeente aan dat het belangrijk is dat mensen ervaring opdoen met de nieuwe bakken. Een argument dat geen houdt snijdt voor inwoners die nu al weten dat ze – om welke reden dan ook – liever een kleine bak gebruiken. Dan is wachten tot half april lang.

De gemeente wijst erop dat één keer in de zes weken een grote bak laten legen goedkoper is dan elke drie weken een kleine bak. Wie in Castricum woont en zijn grijze bak wil omruilen, kan contact opnemen met de gemeente.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts