Het experiment met een autovrije Dorpsstraat is uitgesteld

Dorpsstraat motorvoertuigen
Een deel van de Dorpsstraat tijdens de proef om motorvoertuigen te weren. Archieffoto door nieuwsuitcastricum.nl

De proef met een autovrije Dorpsstraat, is door de gemeente Castricum uitgesteld. Het experiment was gepland voor deze zomer en zou maximaal twee maanden duren. Wanneer de Dorpsstraat dan wel motorvoertuigen gaat weren, weet de gemeente nog niet.

In december schreef deze website over het plan om motorvoertuigen te weren, dat het doel heeft om de doorstroming van de straat te verbeteren en fietsers meer ruimte te geven. Een autoluwe Dorpsstraat kan ook de verkeersveiligheid vergroten, zeggen voorstanders van het experiment.

Een deel van de winkeliers in het dorpshart staat negatief tegenover het experiment omdat ze vrezen voor minder klanten. Verantwoordelijk wethouder Ron de Haan zegt dat de zorgen van winkeliers en de coronalockdown reden zijn om de proef in de ijskast te zetten.

Autovrije Dorpsstraat uitgesteld: ondernemers blij

Ingrid Zonneveld van de Ondernemersvereniging Castricum zegt tegen nieuwsuitcastricum.nl dat lokale ondernemers blij zijn dat het plan voorlopig van de baan is. ‘De meeste lokale ondernemers zijn geen voorstander van een autoluwe Dorpsstraat en hopen dat het experiment definitief niet meer gaat plaatsvinden.’ Wethouder De Haan zegt tegen de Castricummer echter: “we gaan in beraad hoe en wanneer we de pilot kunnen faciliteren.”

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts