De Dorpsstraat krijgt nieuw asfalt en wordt daarom even afgesloten

Dorpsstraat motorvoertuigen
Een deel van de Dorpsstraat tijdens de proef om motorvoertuigen te weren. Archieffoto door nieuwsuitcastricum.nl

De Dorpsstraat in Castricum wordt eind oktober tijdelijk afgesloten omdat de gemeente de rode asfaltlaag laat vervangen. Tijdens de afsluiting kun je niet over de straat fietsen en rijden en moeten geparkeerde auto’s verplaatst zijn. Dit wil je weten over de werkzaamheden.

De Dorpsstraat is één van de drukste straten in Castricum en gebruikt al jaren een rode asfaltlaag. Die kleur moet duidelijk maken de straat een fietsersstraat is. In hoeverre dat in de praktijk klopt? Daar denkt elke inwoner vast anders over. Door slijtage zijn er in de asfaltlaag gaten in het wegdek ontstaan. Die zullen alleen maar groter worden, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarom kiest de gemeente ervoor om de Dorpsstraat eind oktober opnieuw te asfalteren. Bewoners van de Dorpsstraat zijn hier deze week per brief over geïnformeerd.

Dorpsstraat afgesloten op 24 oktober

De werkzaamheden aan de Dorpsstraat vinden plaats tussen de rotonde van de C.F. Smeetslaan en de Stationsweg.

Om een nieuwe asfaltlaag aan te brengen, moet de oude laag er eerst af. De gemeente heeft de verwijderingswerkzaamheden gepland voor maandag 24 oktober tussen 07:00 en 18:00. Daar komt (geluids)overlast bij kijken, vandaar dat de werkzaamheden overdag plaatsvinden.

Direct na het verwijderen van de oude asfaltlaag start het aanbrengen van de nieuwe laag. Die werkzaamheden vinden naar verwachting plaats op 24 oktober tussen 18:00 en zullen de hele nacht duren. De gemeente hoopt om 06:00 klaar te zijn, dus op de ochtend van dinsdag 25 oktober. Na het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag worden ook belangrijke (weg)markeringen opnieuw aangebracht. In hoeverre de asfalteringswerzaamheden ‘s nachts (geluids)overlast met zich meebrengen is niet duidelijk.

Hier moet je rekening mee houden

De asfalteringswerkzaamheden aan de Dorpsstraat leiden tot praktisch ongemak. Heb je je auto geparkeerd aan de Dorpsstraat tussen de C.F. Smeetslaan en de Stationsweg? Dan moet je die op tijd – dus voor de werkzaamheden – verplaatst hebben. De gemeente verplicht dit met oog op eventuele beschadigingen door de bouwvakkersvoertuigen.

Tijdens de werkzaamheden kun je logischerwijs niet over de Dorpsstraat fietsen en rijden. Wél toegankelijk blijven de stoepen en de oversteekgebieden met stenen zebrapaden.

Lees al het nieuws over de Dorpsstraat

De gemeente belooft dat hulpdiensten op tijd op de hoogte gebracht worden van de werkzaamheden en dat zij je altijd kunnen bereiken. Vermoedelijk door een andere route te nemen als je niet aan de Dorpsstraat woont en door creatief te denken als je wél aan de Dorpsstraat woont.

Pakketbezorgers en online maaltijdbezorgers zijn waarschijnlijk níet vooraf op de hoogte dat de Dorpsstraat op 24 oktober afgesloten is. Hier dien je zelf rekening mee te houden.

Stel je vragen

Als je vragen hebt over de afsluiting of asfalteringswerkzaamheden van de Dorpsstraat, kun je die stellen aan de gemeente. Dat doe je door een e-mail te sturen naar info@castricum.nl.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts