Fietsenstalling strand van Castricum is nog niet vernieuwd, dus weer opgelapt

nieuwe fietsenstalling castricum
Zo moet de nieuwe fietsenstalling eruit komen te zien. Afbeelding: PaanZee

De fietsenstalling aan het strand van Castricum is ook dit jaar weer opgelapt om de zomerdrukte van 2023 zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden. De jarenlange plannen voor een vernieuwde fietsenstalling liggen nog steeds op de plank, volgens uitbater PaanZee omdat de provincie Noord-Holland geen vergunning wil afgeven.

Waar hebben we het over?

De fietsenstalling bij Castricum aan zee is tientallen jaren oud en technisch daarom verzwakt. In de afgelopen jaren is een deel van de (verhoogde) stalling om veiligheidsredenen gesloten, onder andere omdat er op sommige plekken stenen afbrokkelden. Omdat plannen voor een compleet nieuwe fietsenstalling vertraging opliepen, gaf de gemeente Castricum uitbater PaanZee toestemming om de fietsenstalling te stutten zodat er zoveel mogelijk fietsenrekken open konden in de zomers. Dat werkte, maar de fietsenstalling was (en is) zo geen visitekaartje voor Castricum aan zee.

Fietsenstalling Castricum strand

Omdat de vergunning voor een vernieuwde fietsenstalling nog steeds niet rond is – PaanZee wijst met de beschuldigende vinger naar de Provincie Noord-Holland – is de stalling onlangs weer opgelapt. PaanZee heeft dit gedaan na overleg met de gemeente, meldt de uitbater op zijn eigen kanalen. ‘De oorspronkelijke stalling, die toe is aan renovatie, kan alsnog deels gebruikt worden. Het plateau is extra verstevigd en ondersteund, zodat bezoekers hun fiets veilig kunnen stallen.’

Dat Castricummers en toeristen ook in de zomer van 2023 hun fiets moeten parkeren in een verouderde stalling is een domper voor PaanZee én verantwoordelijk wethouder Roel Beems. Laatstgenoemde sprak in juli vorig jaar namelijk de ambitie uit dat de vernieuwde stalling voor de zomer 2023 open zou zijn, mits de vergunning rond zou komen. Een woordvoerder van PaanZee gaf destijds al aan dat die planning ‘heel krap’ zou worden.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts