De Kustbus rijdt deze zomer waarschijnlijk ook via de Santmark

strand castricum bus
Dit is niet de bus naar het strand van Castricum.

De Kustbus – die deze zomer Castricummers en toeristen gratis naar het strand rijdt – gaat zeer waarschijnlijk ook stoppen bij verzorgingstehuis de Santmark. Zo kunnen er meer (oudere) inwoners mee naar het strand.

Volgens het originele plan zou de Kustbus tussen het treinstation en het strand rijden met één tussenstop: camping Bakkum. Berichtgeving van deze website over de route leidde onder het artikel en met name op sociale media tot vele reacties van inwoners die hoopten dat de bus ook bij de Santmark zou stoppen. En dat gaat zeer waarschijnlijk alsnog gebeuren, vertelt verantwoordelijk wethouder Roel Beems in gesprek met deze website.

Kustbus via de Santmark

Hij zegt dat de gemeente om de extra tussenstop gevraagd heeft en dat de Provincie Noord-Holland akkoord gegeven heeft. Dat akkoord is nodig omdat de Kustbus wil stoppen bij een Connexxion-halte, pal voor de Santmark. Beems verwacht dat de gemeente snel officieel kan aankondigen dat de Kustbus ook via de Santmark gaat rijden.

De Kustbus hoeft door zijn extra stop bij de Santmark overigens niet om te rijden, want hij zou al letterlijk langs de halte rijden op weg van of naar het strand. Het is daarom fijn dat de bus er toch kan stoppen om meer (oudere) inwoners mee (terug) te nemen, zegt Beems.

Lees alles over de Kustbus

De gemeente Castricum heeft de Kustbus geregeld omdat de traditionele Connexxion-busverbinding tussen het treinstation en het strand weer geschrapt is. Voor het tweede jaar op rij heeft Connexxion namelijk onvoldoende chauffeurs in de zomer. De gemeente, provincie Noord-Holland en strandondernemers financieren de Kustbus samen. Lees in dit artikel alles over de dagen en tijden waarop de – gratis – bus rijdt. Goed om te weten is dat de bus – in principe – geschikt is voor mindervaliden.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts