Strand van Castricum krijgt een nieuwe fietsenstalling: dit is het plan

nieuwe fietsenstalling castricum
Zo moet de nieuwe fietsenstalling eruit komen te zien. Afbeelding: PaanZee

PaanZee, onderdeel van de Biesterbos Groep, heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend om de fietsenstalling en het parkeerterrein bij het strand te renoveren. De nieuwe fietsenstalling aan het strand van Castricum moet diverse verbeteringen bieden.

De omgevingsvergunning is hier te lezen.

Nieuwe fietsenstalling strand Castricum wordt groter

Floor Biesterbos laat desgevraagd aan nieuwsuitcastricum.nl weten dat de exploitant toestemming vraagt voor het bouwen van een bewaakte fietsenstalling inclusief oplaadpunten voor elektrische fietsen. Biesterbos wil het parkeerterrein voor auto’s aanpassen om onder meer kort parkeren (voor een lagere prijs) mogelijk te maken. De gemeente beoordeelt de omgevingsvergunning binnen enkele weken, waarna duidelijk wordt of Biesterbos het plan (op eigen kosten) mag uitvoeren.

Deze website schreef in mei 2021 over het PaanZee-plan voor een vernieuwde fietsenstalling en parkeerterrein. Biesterbos Groep heeft dat plan moeten afslanken omdat de gemeente er niet welwillend tegenover stond. Het nieuwe plan stelt een kleinere fietsenstalling zonder dak voor dan het originele plan. Volgens Floor Biesterbos wordt de nieuwe fietsenstalling wel groter dan de huidige.

Wist je trouwens dat je deze zomer gratis met de bus naar het strand van Castricum (en terug) kunt reizen?

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts