Politieke voorkeur voor zwembad op FC Castricum-terrein

zwembad fc castricum

Waar komt het nieuwe zwembad van Castricum: op een voetbalveld van FC Castricum of in het natuurgebied Noord-End? Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft op 26 januari haar voorkeur aangegeven voor FC Castricum.

Op 11 maart stemt de gemeenteraad, dus de locatie staat nog niet vast. Na het kiezen van de locatie start het ontwerpproces van het zwembad, gevolgd door de aanbesteding en bouw. Het duurt dus nog een tijd voordat het zwembad er daadwerkelijk staat. Het nieuwe zwembad gaat de verouderde Witte Brug vervangen.

Gemeente moet miljoenen investeren

De gemeente verwacht twaalf tot veertien miljoen euro te moeten investeren in het zwembad. Vervolgens rekent het lokale bestuur op een onderhoudsbijdrage van 850 duizend euro per jaar. Het maakt voor deze bedragen niet uit of het zwembad wel of niet op het terrein van FC Castricum zal verrijzen.

Grote vraag is of de provincie Noord-Holland hier een punt van gaat maken. De gemeente staat namelijk onder preventief financieel toezicht vanwege een tekort op de begroting en het meerjarenperspectief.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts