Castricum krijgt een overdekt terras op het horecaplein

overdekt terras Castricum
Zo moet het toekomstige overdekte terras eruit komen te zien. Afbeelding: aangeleverd

De horecatenten Balu, Brutaal en Johnny’s in Castricum trekken samen op om één groot, overdekt terras te bouwen. Dit buitenterras moet de huidige, losse terrassen gaan vervangen. Op bovenstaande afbeelding zie je een impressie van het gewenste resultaat.

Elektrisch bedienbare zijschermen maken duidelijk op wiens terras je zit en eveneens elektrisch bedienbare schermen kunnen als dak dienen bij minder mooi weer. Met een nieuw, seizoenbestendig terras hopen de horecaondernemers op meer klandizie gedurende het jaar en minder ‘weglekkend’ geluid naar omwonenden.

Opvallend is dat De Castricummer schrijft dat de gemeente de vergunning eind maart verleent en dat de bouw van het terras half mei start. Dat is te kort door de bocht, want de vergunning moet nog verleend worden en als mensen bezwaar aantekenen, kan de bouw vertraging oplopen.

Overdekt terras in Castricum moet in juni klaar zijn

Als nieuwsuitcastricum.nl deze opmerkingen voorlegt aan Twan Streefkerk van de Balu, bevestigt hij dat de vergunning ‘in principe bijna zeker’ is. Na het verlenen van de vergunning kun je zes weken bezwaar maken. Zonder bezwaar kan de bouw inderdaad half mei starten. Streefkerk verwacht dat het nieuwe terras er dan binnen twee weken staat.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts