DekaMarkt heeft het plan om een supermarkt in Bakkum te openen

DekaMarkt Zeewolde
Een DekaMarkt-filiaal in Zeewolde. Afbeelding: DekaMarkt

Twee weken geleden werd bekend dat Deen stopt en in Castricum en Limmen verandert in DekaMarkt. Deze week is de supermarktketen opnieuw in het nieuws. DekaMarkt is van plan om aan de Stetweg in Bakkum een nieuwe supermarkt met daarboven zo’n achttien appartementen realiseren.

Het gaat om de locatie waar vroeger Kraakman Tuinmachines zat, schrijft de Castricummer op basis van een gesprek met DekaMarkt. Het terrein is al van DekaMarkt-eigenaar Dreef Beheer, die zegt geen supermarktvergunning te krijgen. Zonder vergunning kan DekaMarkt zijn plan om een supermarkt in Bakkum te openen niet doorzetten.

Het terrein van Dreef Beheer in Bakkum

DekaMarkt heeft ook een ander plan

Als die vergunning uitblijft, overweegt DekaMarkt om (weer) een supermarkt te openen op het Kooiplein. Daar zat vroeger een – kleine – DekaMarkt, die in 2018 dicht ging. De directeur van DekaMarkt liet destijds weten: ‘deze winkel biedt onvoldoende mogelijkheden voor een succesvol rendement van onze formule.’

Het DekaMarkt-pand op het Kooiplein staat sindsdien leeg. Hoewel de supermarkt een terugkeer niet uitsluit, heeft een groter pand de voorkeur. Interessant is dat projectontwikkelaar Cambium (onderdeel van Biesterbos) achter de schermen werkt aan een plan voor een vernieuwd Kooiplein, inclusief een grote supermarkt met daarboven appartementen. Volgens DekaMarkt is de gemeente echter geen voorstander van een grote supermarkt op het Kooiplein – iets waar de gemeente zich nog niet publiekelijk over uitgelaten heeft.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts