Cafetaria Tinus start als DHL-punt in Castricum: dit wil je weten

Cafetaria Tinus Castricum

Cafetaria Tinus in Castricum start als DHL-punt. De snackbar, gelegen aan de Dorpsstraat, is hiermee het enige DHL-punt in het dorp Castricum. Kortgeleden stopte de vorige winkel er namelijk mee. Dit wil je weten over Tinus als DHL-locatie.

Update april 2023: Tinus is alweer gestopt als DHL-punt. ‘De stroom pakketten werd te gek’, verklaart de eigenaar desgevraagd aan deze website.

De eigenaar van Cafetaria Tinus heeft de ambitie om tussen Kerst en oud en nieuw te starten met zijn DHL-servicepunt, vertelt hij in gesprek met nieuwsuitcastricum.nl. Hij zegt dat het contract met DHL net getekend is.

Bij Tinus kun je straks DHL-pakketten ophalen die daar op jouw verzoek bezorgd zijn of er afgeleverd zijn omdat jij niet thuis was. Je kunt er ook pakketten afgeven, bijvoorbeeld een retourzending of omdat je een DHL-pakketje naar iemand stuurt. Het maakt niet uit of de pakketten uit of richting het buitenland gaan, zolang het geen DHL Express-pakketten zijn.

Ruime openingstijden DHL-punt in Castricum

De openingstijden van Tinus wijken af van veel winkels, wat natuurlijk komt omdat een snackbar op andere momenten klandizie heeft. Hieronder vind je de openingstijden zoals die gelden op 9 december 2022;

Maandag en dinsdag gesloten;
Woensdag en donderdag van 12:00 uur tot 22:00 uur open;
Vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 00:00 open;
Zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur open.

Tijdens de openingsuren van Tinus kun je er DHL-pakketten ophalen en afgeven. De eigenaar noemt de ruime openingstijden een voordeel voor inwoners. ‘Mensen hoeven zich vanuit het werk niet te haasten voor hun pakketje, maar kunnen dus ook na het eten en in het weekend langskomen.’ Daar staat tegenover dat Tinus op maandag en dinsdag en de andere ochtenden dus gesloten is.

Houd overigens ook rekening met de werktijden van DHL. Het bedrijf bezorgt pakketten doorgaans overdag bij een servicepunt en haalt (retour)pakketten rond het avondeten op.

Vorig DHL-punt is gestopt

Voor inwoners van het dorp Castricum is het fijn dat Cafetaria Tinus een DHL-punt wordt, want er is sinds 1 november geen DHL-punt in het dorp meer. De vorige locatie – Orion Computerworld bij Geesterduin – stopte er op die datum mee en handelt alleen nog internationale DHL Express-pakketten af. Tinus doet vooralsnog geen Express-pakketten.

Andere winkels in Castricum stopten eerder als DHL-servicepunt. Castricummers moeten sinds 1 november naar Limmen of een ander dorp om DHL-pakketten af te geven en op te halen. Daar komt dus snel verandering in.

DPD en UPS

Voor pakketten van UPS en DPD kun je overigens nog steeds niet in Castricum terecht. Winkels stopten al eerder als UPS- en DPD-punten, volgens bronnen door het vele werk en de lage opbrengsten uit het afhandelen van pakketten. Wie een DPD- of UPS-pakket wil ophalen of afgeven, moet je naar Limmen of Uitgeest.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts