Deze 4 horecazaken staan te koop in Castricum

Het centrum van Castricum vanuit de lucht. Foto: Sam de Joode voor nieuwsuitcastricum.nl

Ben je benieuwd welke horecazaken er te koop staan in Castricum? Een blik op het internet wijst uit dat zeker vier zaken een nieuwe eigenaar zoeken. Het gaat om een restaurant, traiteur, snackbar en lunchroom. Lees er alles over in dit artikel.

De gemeente Castricum telt veel horeca, waarvan sommige zaken al tientallen jaren meegaan en andere ondernemers er al snel de brui aan (moeten) geven. Een in Castricum bekend voorbeeld was Wierenga aan de Bakkerspleintje, dat na twee jaar leegstand een nieuwe eigenaar heeft gekregen in de vorm van Tasca Castricum. Op moment van publicatie staan er zeker vier uiteenlopende horecazaken te koop in Castricum. Je vindt ze hieronder.

Restaurant Vrij (Dorpsstraat) – verkocht per 1 april 2023

Foto: Van Alkemare

Update 12 april 2023: Vrij is verkocht. De nieuwe eigenaar wil medio mei openen.

Restaurant Vrij was jarenlang een een begrip in Castricum, maar stopte er in december vrij plotseling mee. Een maand later is de zaak te koop gezet. Het restaurant heeft een bedrijfsoppervlakte van 155 vierkante meter en binnen totaal zo’n 75 zitplaatsen. Een terras achter de zaak biedt ruimte aan zo’n veertig zitplaatsen. Het restaurant is gelegen aan de Dorpsstraat, één van de drukste doorgaande straten van Castricum.

Goed om te weten is dat de horecazaak verkocht wordt inclusief bovengelegen appartement. Dit appartement is verhuurd en levert de nieuwe eigenaar een maandelijkse vergoeding op.

Verkoopprijs: € 25.000
Huur per maand: € 3261 exclusief btw
(incl. appartement)
Huuropbrengst bovengelegen appartement per maand: € 750 excl. g/w/l
Meer informatie: Van Alkemare

Snackbar & Thai Take Away (Kooiplein)

Foto: HVAB Horecamakelaardij

Het Kooiplein in Castricum staat bekend als een vervallen plein met relatief veel leegstand. Eén van de weinige actieve ondernemingen aan het plein is de Thai Take Away & Snackbar. De huidige eigenaar zoekt al na een paar maanden een opvolger, volgens de advertentie vanwege acute gezondheidsproblemen. De horecazaak heeft een bedrijfsoppervlakte van zo’n 87 vierkante meter en biedt binnen en buiten zitplaatsen aan.

Goed om te weten is dat er plannen in de maak zijn om de bestaande bebouwing op het Kooiplein te slopen en hier nieuwbouw voor terug te ontwikkelen. Die plannen worden naar verwachting in de loop van 2023 gepresenteerd en behandeld door de lokale politiek.

Verkoopprijs: € 53.500
Huur per maand: € 827,72 exclusief btw
Meer informatie: HVAB Horecamakelaardij

Cebi’s (Geesterduin)

Foto: Van Alkemare

In Geesterduin, het winkelcentrum van Castricum, staat de lunchroom Cebi’s te koop. Deze zaak heeft een oppervlakte van zo’n 124 vierkante meter en biedt zitplekken in de zaak en op het ‘terras’ in het winkelcentrum. Binnen kunnen zo’n zestig mensen zitten, op het terras zo’n 45. De lunchroom zit aan één van de drie ingangen van Geesterduin, een winkelcentrum dat ruim vijftig winkels en horecazaken telt.

Verkoopprijs: € 49.000
Huur per maand: € 2305 exclusief btw

Meer informatie: Van Alkemare

Niels Kookt (Bakkerspleintje)

Foto: Van Alkemare

Ook de traiteur, bezorg- en afhaallocatie Niels Kookt zoekt een nieuwe eigenaar. Deze horecazaak is gelegen aan het Bakkerspleintje, een horeca- en winkelplein in het centrum van Castricum. Niels Kookt heeft een bedrijfsoppervlakte van 61 vierkante meter. De zaak heeft momenteel geen terras, maar er is wel een terras mogelijk.

Verkoopprijs: € 49.500
Huur per maand: € 1238 exclusief btw
Meer informatie: Van Alkemare

Total
0
Shares
1 comment
  1. Restaurant vrij is verkocht per 01-04-2023 en gaat medio Mei 2023 weer heropend wprden onder de naam Brasserie vrij eten en drinken.
    Waar u vanaf 11:00 uur kunt gaan genieten van een heerlijke bak koffie met gebak en voor een heerlijke lunch of diner.

    Wij gaan eerst de zaak helemaal opknappen van top tot teen,wij hopen u allemaal medio mei te zien bij Brasserie vrij eten in drinken aan de Dorpsstraat 77.

    Heeft u vragen of wil u kennis maken met ons de deur staat altijd open !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts