Drie appartementen in voormalig ING-kantoor Castricum

Zo moet het pand er na de verbouwing uitzien. Foto: aangeleverd

Het voormalige ING-kantoor in Castricum verandert in drie appartementen, waaronder een penthouse. Op de begane grond komt winkel- of kantoorruimte. Dat melden de eigenaren, die een grote verbouwing laten uitvoeren naar eigen ontwerp dat is uitgewerkt door Bureau Fruitema.

Het pand in de Burgemeester Mooijstraat is in augustus 2021 aangekocht. De verbouwing is in juni 2022 begonnen, maar kwam later op een lager pitje te staan om een en ander voor te bereiden. Mede-eigenaar Gerben de Wit vertelt tegen nieuwsuitcastricum.nl dat de bouwwerkzaamheden in oktober gestart zijn. Zijn broer Niels de Wit is ook mede-eigenaar. De broers zijn allebei ondernemer.

Op maandag 23 januari en dinsdag 24 januari is de Burgemeester Mooijstraat tijdelijk afgesloten voor grote werkzaamheden aan het pand. Aannemer Twisk Bouw BV plaatst op die dag namelijk de dakopbouw voor het penthouse. Bovenstaande afbeelding toont een impressie van hoe het pand er na de verbouwing uit moet zien.

Nul op de meter

Het penthouse vormt straks een tweede, nieuwe verdieping op het pand. Op de eerste verdieping komen twee appartementen. Gerben de Wit wil uit respect voor de toekomstige bewoners niet zeggen hoeveel vierkante meter oppervlakte de appartementen zijn, alleen dat het ‘ruime’ appartementen zijn. Het penthouse is nog iets groter. Op het dak liggen voldoende zonnepanelen om de drie appartementen van stroom te voorzien. Gecombineerd met moderne isolatie en een warmtepomp zijn de appartementen straks nul op de meter. Het penthouse krijgt een iets groter balkon dan de onderliggende appartementen. Twee van de drie appartementen hebben het balkon gesitueerd aan de Burgemeester Mooijstraat. Het achterste appartement heeft het balkon aan de andere kant.

Oplevering

Op de begane grond van het pand is ruimte voor zo’n tweehonderd vierkante meter winkel- of kantoorruimte. Het vooraanzicht toont een grote glazen pui. Het is nog niet duidelijk wie deze ruimte gaat betrekken. Gerben de Wit zegt nog een huurder te zoeken.

De oplevering van de ruimte en appartementen in het voormalige ING-kantoor van Castricum staat gepland voor het begin van de herfst. Tot die tijd gaat het verbouwen door en probeert de aannemer werkzaamheden met praktische hinder op vrijdag uit te voeren. Op die dag is de Burgemeester Mooijstraat namelijk al grotendeels afgesloten vanwege de aangrenzende weekmarkt.

Appartementen in ING-kantoor Castricum verkocht

Alle drie de appartementen zijn al onderling verkocht door de eigenaren. Deze website publiceert binnenkort een interview met Gerben de Wit. Heb jij vragen, dan kun je die stellen door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts