Deze 2 plannen zijn er voor het Kooiplein in Castricum

Kooiplein plannen
De leegstaande garage van Cambium. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Het Kooiplein in Castricum is verouderd, kent relatief veel leegstand en kan opgeknapt worden via twee plannen. Dit artikel legt de conceptplannen uit.

Het Kooiplein huisvest meerdere kappers, een vloerenwinkel, een supermarktje, een snackbar en meer. Toch staat er nog veel winkelruimte leeg. Plannen om meer winkeliers te trekken en het plein levendiger te maken, zijn nauwelijks succesvol gebleken. Nu werken de betrokken partijen aan een plan B: het hele Kooiplein vernieuwen.

Cambium wil supermarkt op Kooiplein

Tot dusver zijn er twee partijen die dat wel willen doen. Vorige week schreef deze website dat Cambium (een onderneming van Biesterbos) achter de schermen plannen maakt en binnenkort bekendmaakt. Cambium is eigenaar van Kooiplein 2 en denkt er al jaren hardop over na om dit grote leegstaande pand te veranderen in een grote supermarkt met daarboven appartementen. De andere bestaande winkels met appartementen kunnen opgeknapt worden, lees je op de speciale website.

FFK wil Kooiplein met de grond gelijk maken

De andere geïnteresseerde partij is FFK, dat bestaat uit Floresteyn Vastgoedadvies, Bureau Fruitema en Wim Kruijswijk (van de fietsenwinkel). FFK heeft een heel ander plan: alle winkelpanden inclusief bovenliggende appartementen met de grond gelijk maken en er nieuwbouw voor terugbrengen. Het plan omvat een half verdiepte parkeergarage en drie lagen appartementen van 50 tot 75 vierkante meter, bedoeld voor starters.

Goed om te weten is dat de betrokkenen van FFK zich hard maken voor sociale huur en dat 80 procent van het plein gemeentegrond is. De gemeente speelt dus een belangrijke rol bij de totstandkoming van de plannen voor het ‘Kooiplein 2.0’.

FFK en Cambium moeten hun plannen nog voorleggen aan de gemeente. Er kan zich ook nog een andere partij melden. Daarna begint het discussiëren pas, gevolgd door een definitief plan, slopen en bouwen. Het Kooiplein 2.0 laat dus nog wel een paar jaar op zich wachten.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts