Parkeerdek en lift Geesterduin per 17 januari weer in gebruik

Geesterduin parkeerdek
Een luchtfoto van Geesterduin met het gesloten parkeerdek. Foto: Sam de Joode voor nieuwsuitcastricum.nl

Het parkeerdek en de lift van Geesterduin zijn per 17 januari weer gebruik. Dat vertelt Hoorne Vastgoed, de eigenaar van het winkelcentrum, desgevraagd aan nieuwsuitcastricum.nl.

De heropening van het grote parkeerdek en de lift vanuit het winkelcentrum naar het parkeerdek zijn goed nieuws voor klanten én winkeliers. Zij klagen de afgelopen tijd over de afsluitingen. Klanten moeten ergens anders parkeren en langer zeulen met boodschappen. Winkeliers vrezen voor minder klandizie.

Parkeerdek Geesterduin dicht door overlast

Het parkeerdek is onlangs afgesloten omdat jongeren er overlast veroorzaakten. Ze richtten er vernielingen aan en reden er zinloos rond met brommers en auto’s. Hoorne Vastgoed heeft de oprit naar het parkeerdek daarom afgeschermd met hekken en de trap in het winkelcentrum naar het parkeerdek afgesloten met houten platen.

Het parkeerdek is nog afgesloten. Foto: Sam de Joode voor nieuwsuitcastricum.nl

De naastgelegen lift is ook buiten gebruik. Dat heeft ook deels met vandalisme te maken – volgens Hoorne Vastgoed is de lift regelmatig het doelwit van vernielingen. Het bedrijf laat de lift nu compleet vernieuwen en brengt veel glas aan, waardoor de lift grotendeels transparant wordt. Een transparante lift moet het vandalisme terugdringen, vertelt het vastgoedbedrijf tegen deze website.

Een glazen lift is in ieder geval niet immuun voor vernielingen. De glazen lift op het treinstation van Castricum is immers regelmatig buiten gebruik door vernielde ramen.

Steevast winterse overlast rondom Geesterduin

De overlast van jongeren rondom Geesterduin is niet incidenteel. Winkeliers en klanten klagen al jaren over graffiti op de muren, achtergelaten afval en geluidsoverlast. Met name in de winter; in de zomer zijn andere hangplekken meer in trek.

Woningbouw gepland

Het winkelcentrum was in december voor het laatst in het nieuws. Hoorne Vastgoed en de gemeente Castricum maakten toen bekend samen op te gaan trekken om woningbouw rondom Geesterduin te realiseren. Hoorne Vastgoed mikt op zo’n 150 woningen.

Je kon dit artikel gratis lezen dankzij donaties van lezers. Steun jij nieuwsuitcastricum.nl ook? Je kunt een zelfgekozen bedrag doneren via Tikkie.

Wil jij net als honderden andere Castricummers elke zondag om 10:00 een gratis nieuwsbrief met alleen écht nieuws uit Castricum in je e-mail? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts