Pasta Prima gaat in Castricum verse pasta’s en meer verkopen

pasta prima castricum
Het pand op vrijdag 2 juni. Foto: Rens Blom voor nieuwsuitcastricum.nl

Castricum krijgt er met Pasta Prima een pastazaak bij. Pasta Prima gaat verse pasta’s uit Italië, salades en ovenschotels verkopen via afhaal en bezorging.

De horecazaak start aan de Dorpsstraat 58 in een pand dat praktisch naast het Bakkerspleintje zit. Het pand staat al tijden leeg en te huur. De twee eigenaren van Pasta Prima laten het pand op dit moment verbouwen, onder andere door een scheidingswand te plaatsen die de winkel in tweeën opdeelt. Achterin komt een opslag, voorin een keuken en zitje voor mensen die hun bestelling komen afhalen. De gevel krijgt ook een opknapbeurt, met geplande blauwe en gele reclame-uitingen.

Pasta Prima Castricum

Pasta Prima gaat zich richten op de verkoop van salades, ovenschotels en pasta’s. Die pasta’s komen dagelijks vers en ambachtelijk geproduceerd vanuit Italië, belooft medeoprichter Klaas-Jan Neefkes in gesprek met nieuwsuitcastricum.nl. Hij wil circa veertien pasta’s, acht sauzen en zes ovengerechten gaan verkopen. Voor een eenpersoonspasta betaal je waarschijnlijk tussen de tien en achttien euro, afhankelijk van je keuze.

Er zijn nog medewerkers vanaf vijftien jaar nodig voor de bereiding en bezorging van de gerechten, geeft Neefkes aan. Het gaat om bijbanen. Bezorgen doet Pasta Prima in het begin alleen in de gemeente Castricum (postcodegebieden 1900, 1901 en 1902). Bestellen kan dan via de website van Pasta Prima, al komt er ook een eigen app.

Openingstijden

Het is de bedoeling dat Pasta Prima tegen het einde van juni opent voor vrienden en familie, en kort erna helemaal opengaat. De zaak is dan zeven dagen per week open tussen 17:00 en 21:00, zegt Neefkes.

De Dorpsstraat is als één van de drukste straten van Castricum regelmatig in het nieuws. Zo wil een makelaar er kantoorruimte verbouwen tot appartementen en werkt de gemeente aan een plan om de straat autoluw te maken. Sommige omwonenden en ondernemers verenigen zich tegen die autoluwe Dorpsstraat.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts