Discovery en Stichting Welzijn verhuizen naar dit pand aan de Dorpsstraat

Stichting Welzijn Dorpsstraat
Het pand van de Bakkerij. Foto: Google Maps

De gemeente bevestigt dat jongerencentrum Discovery en Stichting Welzijn verhuizen naar een ander pand aan de Dorpsstraat. Dat is De Landbouw, waar vroeger poppodium de Bakkerij in zat.

Stichting Welzijn zit nu nog in Geesterhage en verhuist 1 juli naar De Landbouw aan de Dorpsstraat. Later dit jaar komt Discovery daar bij. Er is een huurcontract van vijf jaar met optie tot verlenging getekend. Discovery zit nu nog tussen de tuin van Kapitein Rommel en Jasmin Garden. Dit pand komt beschikbaar. Zowel Stichting Welzijn als Discovery krijgen subsidie van de gemeente Castricum.

Gemeente verdient en levert in

De Bakkerij kreeg ook subsidie (twaalfduizend euro per jaar) en is begin vorig jaar failliet gegaan. Het gebouw is nu verkocht aan een particuliere investeerder. De gemeente hield zich als schuldeiser bezig met de schuldafwikkeling van de stichting achter de Bakkerij en verdient zeventigduizend euro aan de verkoop van het pand.

De gemeente maakt echter geen winst. De Bakkerij had namelijk een lening van twee ton uitstaan bij de gemeente, maar betaalde al een tijd geen rente en aflossing meer. De schuld werd daarom steeds groter en toen de gemeente begin 2020 besloot geen nieuwe lening te verstrekken om de Bakkerij te redden, werd het poppodium failliet verklaard. Daarom is ook het opgelopen rentebedrag van zestigduizend euro niet meer terug te krijgen. De meeste inkomsten uit de verkoop van het pand zijn namelijk niet naar de gemeente maar naar de Rabobank gegaan. De bank is namelijk de eerste schuldeiser.

De gemeenteraad reageert ontstemd op het feit dat de gemeente zo het schip is ingegaan. Onder meer VVD en CDA stellen kritische vragen aan de burgemeester, die in een volgend debat meer uitleg moet geven.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts