Tasca Castricum vult het gat van gestopt Wierenga op

Tasca Castricum
De gevel van Tasca Castricum. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Castricum heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij in de vorm van Tasca Castricum. Dit restaurant belooft een Portugese keuken en is gevestigd aan het Bakkerspleintje. In het pand zat voorheen Wierenga.

Wierenga sloot begin 2020 de deuren, net na het ingaan van de eerste coronalockdown. Vervolgens stond het pand met huisnummer 26, centraal gelegen op het Bakkerspleintje, zo’n 2,5 jaar leeg. Deze zomer kon nieuwsuitcastricum.nl exclusief melden dat er een nieuwe huurder voor het Wierenga-pand gevonden was.

Praktische informatie

Die nieuwe huurder is Tasca Castricum geworden, een restaurant dat zich in het dorp wil onderscheiden met een Portugese keuken. De horecatent start met lunch en diner en is op woensdag tot en met zondag open van 10:00 tot 22:00. Michel Schum leidt de bediening en Martijn Hessen de keuken. De menukaart met prijzen is hier als pdf te bekijken.

Tasca Castricum biedt naast een open restaurant ook een privéruimte aan. Die kun je boeken voor bijvoorbeeld een verjaardagsdiner met meer privacy.

Huurcontract

De verhuurder van het pand adverteerde deze zomer met een huurcontract van vijf jaar. Onduidelijk is of Tasca Castricum hier akkoord mee is gegaan – het bedrijf heeft (nog) niet geantwoord op een verzoek om een reactie. De verhuurder bood de nieuwe huurder de eerste jaren korting op de huur. Zo is de huur in het eerste jaar twintigduizend euro exclusief btw. In het tweede jaar is dat dertigduizend euro exclusief btw en vanaf jaar drie is het veertigduizend euro exclusief btw.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Ha Rens, erg leuk initiatief, een Portugees restaurant op het Bakkerspleintje…ik wens de uitbater heel veel succes…vooral ook omdat de mond mij openviel vd absurde huurprijzen! En dat is dan nog met korting!! Krankzinnig,
    geen wonder dat zoveel horeca hier verdwijnt!
    Groetjes Edith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts