Weel hypotheken en verzekeringen verhuist naar de Burgemeester Mooijstraat

weel castricum
Het nieuwe pand van Weel in huidige staat. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Weel, een bedrijf dat verzekeringen en hypotheken aanbiedt, verhuist binnen Castricum van de Dorpsstraat naar de Burgemeester Mooijstraat. Daar betrekt Weel het pand waar voorheen schoenenzaak Hurkmans in gevestigd was.

De koop is inmiddels rond, vertelt eigenaar Sander Weel desgevraagd aan deze website. Hij heeft op 11 mei de sleutel van het nieuwe pand gekregen. Het pand stond al langere tijd te koop voor 345 duizend euro.

Na een verbouwing verhuist Weel naar het nieuwe pand, dat een stuk groter is dan het huidige kantoor aan de Dorpsstraat. ‘We gaan van ongeveer 125 naar 270 vierkante meter’, zegt Sander Weel. Hij laat wel een flinke verbouwing uitvoeren om het pand te moderniseren. Hier is ook een architect voor ingeschakeld. Weel hoopt na de zomer te kunnen verhuizen.

Weel verhuist binnen Castricum

Sander Weel heeft het pand in de Burgemeester Mooijstraat gekocht omdat het bedrijf de afgelopen tijd gegroeid is, zowel in het aantal medewerkers als in activiteiten. ‘Voor de coronapandemie waren we met z’n zessen, nu met elf en er staan nog twee vacatures open.’ Waar Weel gestart is als bureau voor verzekeringen en financieel advies, biedt het inmiddels ook hypotheken aan en is het een zelfstandig RegioBank-adviseur. Er was daarom behoefte aan een groter pand.

Na de verhuizing komt het pand van Weel aan de aangrenzende Dorpsstraat leeg te staan. Maar niet lang, denkt Sander Weel. Hij huurt dit pand van zijn vader en zegt dat meerdere partijen in de loop der tijd interesse getoond hebben als hij er ooit uit zou gaan.

Weer een bank in het straatbeeld

Sander Weel kijkt ernaar uit om het nieuwe pand in de Burgemeester Mooijstraat te betrekken. ‘Het is niet alleen groter, met meer ruimte voor de medewerkers en meer spreekkamers. Met de verhuizing komt Weel prominenter in het straatbeeld, en is er dus weer een bank meer zichtbaar in Castricum. En toevallig genoeg ook nog schuin tegenover de voormalige ING-bank.’ Dat pand wordt al bijna een jaar verbouwd tot een winkelruimte op de begane grond met appartementen erboven.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts