Exclusief: een nieuwe huurder in het pand van Wierenga in Castricum

Oud wierenga-pand
Een foto uit de Funda in Business-advertentie.

Het al tijden leegstaande pand aan het Bakkerspleintje 26 krijgt een nieuwe huurder. Het pand in Castricum is vooral bekend van de vorige huurder Wierenga, dat bij de start van de coronacrisis stopte door een faillissement. ‘Het object is inmiddels definitief verhuurd’, bevestigt de verantwoordelijk horecamakelaar op vragen van nieuwsuitcastricum.nl.

Een week geleden ontdekte deze website dat de Funda in Business-advertentie was veranderd van ‘te huur’ naar ‘verhuurd onder voorbehoud’, waarna de makelaar om een reactie gevraagd werd. De advertentie staat inmiddels op ‘verhuurd’ en is daarom niet meer zichtbaar in de zoekresultaten van bedrijfsaanbod.

‘Carter gaat er een tweede restaurant starten’

Wie de nieuwe huurder is, wil de makelaar niet zeggen. Meerdere bronnen laten deze website weten dat het Carter is – dat een paar maanden een restaurant opende tegenover het Bakkerspleintje. Carter reageerde niet op meerdere verzoeken van deze website om een reactie te geven.

De locatie op het Bakkerspleintje heeft het bestemmingsplan ‘Restaurantbedrijf’, wat betekent dat de huurder er ontbijt, brunch, lunch en diner mag reserveren inclusief alcoholische dranken.

Huurcontract van vijf jaar

Het huurcontract van het pand is vijf jaar. Het eerste jaar betaalt de huurder twintigduizend euro exclusief btw en het tweede jaar dertigduizend euro exclusief btw. Vanaf jaar drie bedraagt de huurprijs veertigduizend euro per jaar exclusief btw. De inventaris van Wierenga staat te koop voor 25 duizend euro – onduidelijk is of de huurder in Castricum het overneemt. De inrichting van het pand is niet meer te zien omdat de huurder de ramen bedekt heeft.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts