Nieuwbouw van de Cunera komt misschien op deze nieuwe locatie

Cunera nieuwe locatie
Deze locatie stelt de gemeente voor als nieuwbouwgrond. Foto: Google Maps

De Cunera-basisschool is uit zijn voegen gegroeid en dat geldt ook voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang (bso). De bestaande bouw vergroten – bijvoorbeeld de hoogte in – is blijkbaar niet mogelijk. Daarom zoekt de gemeente een nieuwe locatie om een nieuw Cunera-pand te bouwen.

De gemeente stelt voor om dat pand te realiseren op een groen veld tegenover de tennisvereniging TC Bakkum. De voorgestelde nieuwe locatie voor de Cunera is het veld dat je op de bovenstaande foto ziet. Check ‘m in 3D via Google Streetview.

Castricummers kunnen hun mening geven

De gemeente houdt op 9 en 10 februari 2021 van 19:30 tot 20:30 online bijeenkomsten via de (video)software Microsoft Teams. Je kunt je via deze link aanmelden om de online bijeenkomst bij te wonen. Kun je die avonden niet maar wil je wel je mening geven? Dat kan via een speciaal online formulier.

De gemeente is benieuwd wat jij van het plan vindt voordat het wel of niet besluit om serieuzer onderzoek te doen naar het plan. Deze website heeft zijn twijfels over het voorstel. Het veldje is populair onder spelende kinderen én honden, zeker omdat er een stukje bos aan vast zit. Bovendien biedt het terrein nu geen parkeerruimte. De nieuwe locatie van de Cunera zal over voldoende parkeerruimte moeten beschikken omdat een deel van de (groot)ouders de kinderen met de auto wegbrengt en ophaalt.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts