Buurt keert zich tegen een IKC aan de Professor Winklerlaan

Bezorgde bewoners van de Professor Winklerlaan in Bakkum willen geen Integraal Kindcentrum (IKC) in hun straat. Ze zijn daarom een petitie gestart om het gemeentebestuur te overtuigen dat hun straat niet geschikt is voor een nieuw te bouwen kindcentrum van de Cunera.

Protest tegen een IKC aan de Professor Winklerlaan

De petitie is na tien dagen tot dusver 54 keer ondertekend. Buurtbewoners willen ‘m op een later moment aan de gemeente overhandigen. De inwoners zijn tegen een IKC omdat ze hun straat te smal vinden, het beperkte groen willen houden en bang zijn voor een verkeersinfarct.

Gemeente onderzoekt twee opties

Het gemeentebestuur laat op dit moment onderzoek doen naar de haalbaarheid van een nieuw te bouwen Cunera-kindcentrum aan de Professor Winklerlaan of aan de Vondelstraat (ook in Bakkum). Het onderzoekt volgt omdat inwoners van Bakkum fel tegen het politieke idee waren om een IKC tegenover de lokale tennisclub te bouwen.

Aan de Vondelstraat staat het huidige Cunera-gebouw. Politieke partijen zijn tot dusver verdeeld over de twee locaties. Zij zullen het onderzoeksrapport gebruiken om tot een besluit te komen.

Voor het onderzoekstraject is 45 duizend euro uitgetrokken. Het definitieve rapport moet in de zomer uitkomen. De politieke besluitvorming staat voor eind dit jaar op het programma. Deze website houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de IKC’s. Lees bijvoorbeeld al het nieuws over het IKC dat ergens in Bakkum gaat verrijzen.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts