‘Toekomst brandweer Limmen en Akersloot in gevaar’: politiek stelt vragen

brandweer Limmen toekomst
Dit is niet de brandweer van Limmen of Akersloot. Foto: Damian Ruienga, Pexels

De VVD Castricum heeft schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) gesteld over de toekomst van de brandweer van Limmen en Akersloot. De veiligheidsregio NH-N wil kleinere korpsen, waaronder die van Limmen en Akersloot, afslanken en beperken in hun mogelijkheden. Dat moet de korpsen efficiënter en goedkoper maken.

Als de veiligheidsregio haar zin krijgt, mogen kleinere korpsen op termijn bijvoorbeeld geen brandende woning meer binnen om bewoners te redden. In plaats daarvan mogen ze alleen nog vanaf de straat blussen en moeten ze wachten op assistentie van een groter korps. Een korps dat mogelijk langer onderweg is, met alle gevolgen van dien.

Zorgen in de regio

De lokale brandweerkorpsen zijn daarom boos. De landelijke Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers praat met gemeenteraden en landelijke politici over het voorgestelde plan van de veiligheidsregio. De kwestie speelt in hele kop van Noord-Holland, waar de veiligheidsregio NH-N voor verantwoordelijk is. NH Nieuws schrijft over de zorgen van West-Friese brandweerkorpsen. De SP en de BoerBurgerBeweging gaan vragen stellen in de Tweede Kamer.

VVD wil opheldering van college

In Castricum wil de lokale VVD van B&W weten of de burgemeester al contact gehad heeft met korpsen van Limmen en Akersloot, wat B&W vindt van het plan en of B&W een informatieavond met uiteenlopende partijen wil organiseren om het plan te bespreken. Een plan dat als het aan de VVD ligt overigens in de prullenbak belandt. Hoe andere partijen erover denken, is deze website nog niet bekend. Het college van B&W moet binnen dertig dagen schriftelijk antwoorden op de vragen van de VVD.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts