Zo stem je in Castricum voor de Tweede Kamerverkiezingen

binnenhof

Aanstaande woensdag mag je als inwoner van Castricum stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wie zeventig jaar oud ouder is of een kwetsbare gezondheid heeft, kan ook op maandag of dinsdag fysiek stemmen op het gemeentehuis in Castricum. Je stempas heb je als het goed is inmiddels binnen. Je kunt ook iemand machtigen om namens jou te stemmen.

Castricum Tweede Kamerverkiezingen

Er zijn dertien stemlokalen in Castricum, waaronder in het gemeentehuis, sportcentum de Bloemen en meerdere gymzalen. Op je stempas staat welk stemlokaal het dichtst bij jouw huis is. De gemeente hoopt dat je hier gaat stemmen om de drukte te spreiden. De stemlokalen voldoen aan de coronaregels, wat onder meer betekent dat je binnen een mondkapje draagt en het rode stempotloodje mee mag nemen.

Op de website van de gemeente lees je meer praktische informatie over het stemmen.

Leuk om te weten: er wonen zo’n 36 duizend mensen in de gemeente Castricum (inclusief Bakkum, Limmen, de Woude en Akersloot) en ongeveer 29 duizend van hen mogen deze verkiezingen stemmen.

Vorige verkiezingen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 ging 88 procent van de Castricummers naar de stembus. De VVD kreeg de meeste stemmen, gevolgd door D66, CDA, Groenlinks en PVV. Volgende week zet nieuwsuitcastricum.nl alle relevante verkiezingscijfers van 2021 op een rijtje. Inclusief een vergelijking met de vorige verkiezingsuitslag.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts