Raadsleden willen weten hoe brandveilig de flexwoningen aan de Puikman zijn

flexwoningen puikman castricum
Het complex van Flexwonen NH aan de Puikman. Foto: Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

Hoe brandveilig zijn de flexwoningen aan de Puikman, achter het station van Castricum? Die vraag stellen gemeenteraadsleden van PvdA, De VrijeLijst en D66 aan de verantwoordelijk wethouder nu is gebleken dat veel vergelijkbare flexwoningen in Amsterdam uiteenlopende gebreken vertonen.

In november brak er brand uit in een Amsterdams complex van containerwoningen. Naar aanleiding van die brand heeft de gemeente Amsterdam alle zogeheten flexwoningen aan een brandveiligheidsonderzoek onderworpen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat vrijwel alle flexwoningen één of meerdere gebreken vertonen. Dat kunnen bijvoorbeeld aangepaste brandscheidende wanden, niet-werkende brandmelders en aangepaste meterkasten zijn. Maar ook flexwoningen die aan de wet- en regelgeving voldoen, kunnen brandgevaarlijker zijn dan een reguliere woning. Voor flexwoningen gelden namelijk andere regels dan voor reguliere woningen.

Hoe brandveilig zijn de flexwoningen aan de Puikman?

De onderzoeksresultaten zijn voor PvdA, De VrijeLijst en D66 – drie van de acht partijen in de Castricumse gemeenteraad – reden om vragen te stellen over de brandveiligheid van de flexwoningen aan de Puikman. Dit complex van enkele tientallen flexwoningen huisvest statushouders, starters op de woningmarkt en personen die met spoed een woning nodig hebben. Het bedrijf Flexwonen NH beheert het complex.

De drie politieke partijen vragen het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) onder andere of er opdracht gegeven is om het complex aan een extra controle van de brandweer te onderwerpen. En zo ja, wanneer de brandweer hier verslag van uitbrengt. En zo niet, waarom er geen controle komt en hoe B&W alsnog de brandveiligheid van het complex kan garanderen.

Duizenden zijn tegen Flexwonen-NH

Verantwoordelijk wethouder Paul Slettenhaar (VVD, wonen) heeft dertig dagen om de vragen schriftelijk te beantwoorden. De vragen van de drie partijen volgen nadat B&W geantwoord heeft op PvdA-vragen uit december. PvdA stelde destijds vragen naar aanleiding van een petitie tegen Flexwonen-NH. Meer dan vierduizend mensen gaven via die petitie aan dat ze kritiek hebben op de werkwijze van Flexwonen NH en daarom willen dat de gemeente Castricum de samenwerking met Flexwonen NH beëindigt. Het bedrijf ontkende de aantijgingen. Deze website heeft Flexwonen NH gevraagd hoe brandveilig het bedrijf zijn flexwoningen aan de Puikman vindt.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts