Nieuwe gemeentesecretaris van Castricum werkt ook (nog) voor Alkmaar

Wim van Twuijver
Wim van Twuijver. Foto: It Ain’t Photography

De nieuwe gemeentesecretaris van Castricum werkt tot september ook voor de gemeente Alkmaar. De dubbele werkzaamheden zijn noemenswaardig omdat de gemeentesecretaris een belangrijke adviseur van de wethouders en de burgemeester is en leiding geeft aan de ambtenaren. En dat doet de nieuwe gemeentesecretaris de komende tijd dus voor twee gemeenten tegelijk.

Castricum moest op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris omdat de huidige, Ron Suanet, wethouder is geworden in de gemeente Heemskerk. Hij is daarom 30 juni gestopt in Castricum.

Gemeentesecretaris voor Castricum én Alkmaar

Wim van Twuijver is eerder die maand parttime begonnen als nieuwe gemeentesecretaris van Castricum. Van Twuijver vervult de functie op ad interim-basis voor ongeveer een half jaar, antwoordt de gemeente Castricum op vragen van deze website. Twee van die zes maanden werkt Van Twuijver ook nog voor zijn huidige opdrachtgever, de gemeente Alkmaar. Daar is hij op dit moment gemeentesecretaris, een functie die ook bekendstaat als algemeen directeur van de gemeente.

Van Twuijver moet zijn tijd en expertise als eindverantwoordelijke voor een organisatie dus verdelen over de twee gemeenten. Per 1 september werkt Van Twuijver alleen en 32 uur per week voor Castricum, antwoordt de gemeente Castricum desgevraagd tegenover deze website. Van Twuijver is aangenomen via een bemiddelingsbureau uit Eindhoven.

Suanet zocht een nieuwe uitdaging

Ron Suanet heeft de functie van gemeentesecretaris zes jaar vervuld in Castricum en was toe aan iets nieuws. Dat zegt hij op de LinkedIn-pagina van de gemeente Heemskerk, waar hij zich als wethouder gaat bezighouden met financiële dossiers. ‘Er sloop enige routine in mijn oude werk en de houdbaarheid van een gemeentesecretaris kan een issue zijn. Ik wilde dat voor zijn. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zag van dichtbij hoe het politieke spel eruit ziet: je hebt met je collega’s directe invloed en dat leek me reuze interessant. Het is leuk én uitdagend, dat zijn voor mij in al mijn banen de enige twee afwegingen geweest.’

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts