Verkiezingsborden gestolen in Castricum: 3 partijen doen aangifte

Een beklad verkiezingsbord van de Partij voor de Dieren. Foto: PvdD

In de gemeente Castricum zijn tientallen verkiezingsborden van GroenLinks, Partij voor de Dieren en PvdA gestolen of beklad. De partijen hebben apart aangifte gedaan bij de politie. Niet alle borden kunnen vervangen worden voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen.

‘Vandalisme lijkt uitgesloten: er zijn geen borden vernield of op andere plekken achtergelaten. Het lijkt op een bewuste actie om het democratische proces te frustreren’, zegt Ankie Dil van PvdA Castricum tegen nieuwsuitcastricum.nl. Zij zegt dat de verkiezingsborden in Castricum gestolen zijn.

Van PvdA zijn er tot dusver vijf borden ontvreemd; vier in Castricum en een in Limmen. Dil raamt de schade op honderd euro en wil desgevraagd niet zeggen of PvdA nieuwe borden gaat plaatsen.

GroenLinks-coördinator Gerard Brinkman – tevens raadslid in de gemeenteraad van Castricum – zegt dat er zes verkiezingsborden van GroenLinks verdwenen zijn. Enkele andere borden zijn voorzien van een kruis. Hij noemt het ‘intriest dat dit gebeurt.’ GroenLinks gaat geen nieuwe borden plaatsen. ‘Helaas zien we geen kans dit weekendeinde nog vervangende borden te plaatsen.’

10 verkiezingsborden PvdD gestolen in Castricum

De Partij voor de Dieren is het hardst geraakt: tien borden in Bakkum en Castricum zijn verdwenen. Twee andere borden in Castricum zijn bespoten met een zwart kruis. Slechts drie borden verspreid in Limmen en Castricum zijn nog intact. Vivianne Spruit, coördinator van de werkgroep Noord-Kennemerland van de Partij voor de Dieren, geeft aan dat er dit weekend ‘een paar’ nieuwe borden geplaatst worden. De Partij voor de Dieren heeft ook de burgemeester aangeschreven en zegt dat er ook in Heiloo elf verkiezingsborden zijn weggehaald.

Bekladdingen en diefstallen van verkiezingsborden spelen niet alleen in Castricum en Heiloo. In Deurne (Limburg) zijn borden van onder meer GroenLinks, CDA en PvdA beklad, schrijft de lokale nieuwswebsite.

Verkiezingen in aantocht

De verkiezingsborden van de genoemde en vele andere partijen zijn gericht op de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Deze verkiezingen vinden allebei plaats op 15 maart. Aan beide verkiezingen doen ook inwoners van de gemeente Castricum mee, waaronder gemeenteraadsleden en GroenLinks-wethouder Valentijn Brouwer. Deze website publiceerde vorig jaar een uitgebreid interview met Brouwer.

Heeft dit artikel je geholpen? Deze website is gratis en reclamevrij en draait op donaties van lezers. Je kunt eenmalig een zelfgekozen bedrag overmaken via een Tikkie. Bedankt!

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts