Dit is het salaris van een wethouder van Castricum

wethouders castricum
v.l.n.r: Binnendijk, Slettenhaar, Beems en Brouwer

Het nieuwe college van B&W, dat als gezegd vorige week gestart is, telt vier wethouders. In het vorige college waren dat er drie. Met een vierde wethouder erbij wil B&W effectiever werken. Deze website werpt een blik op het salaris van een wethouder van Castricum.

In juni vorig jaar schreef nieuwsuitcastricum.nl al dat de gemeente rekende op een vierde wethouder en daar een ton per jaar voor gereserveerd heeft. De Kadernota 2023 bevestigt dit. Zo is op pagina 9 te lezen dat ‘kosten vierde wethouder’ in 2022 totaal 58 duizend euro bedragen en per 2023 honderdduizend euro per jaar. Het bestuurssecretariaat kost per 2022 naar verwachting twintigduizend euro per jaar. Volgens de Kadernota komt dat ‘o.a. door uitbreiding college.’

Wethouder Castricum salaris

Het daadwerkelijke salaris van een wethouder hangt af van het inwonersaantal van de gemeente. Castricum, Akersloot, Bakkum, Limmen en de Woude hebben in 2022 samen ruim 36 duizend inwoners, aldus de gemeentewebsite. Het wethoudersalaris van 2022 is deze website nog niet bekend, wel dat van 2020 (Rijksoverheid-website). Een wethouder van een gemeente met 24 tot 40 duizend inwoners kreeg in 2020 ruim 6869 euro per maand. En dat is ruim 82 duizend euro per jaar exclusief extra’s als een onkostenvergoeding. Omdat ambtenaren jaarlijks salarisverhoging krijgen, verdient een wethouder tegenwoordig meer.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts