Dit kun je met de Mijn Afvalzaken app

Mijn Afvalzaken app
Het startscherm van de Mijn Afvalzaken app. Afbeelding: Opzet BV

Met de gratis Mijn Afvalzaken app krijg je zicht op het laten ophalen en zelf wegbrengen van diverse soorten afval. Ook kun je via de app een nieuwe container of afvalpas aanvragen en zie je als laagbouwbewoner welke bak er morgen geleegd wordt.

De introductie van de Mijn Afvalzaken app betekent allereerst het einde van de Mijn Afvalwijzer-app. Deze app en bijbehorende website zijn per direct met pensioen. Wie deze dienst nu gebruikt, kan overstappen op de nieuwe website mijnafvalzaken.nl en/of de gratis app voor Android (download) en iOS (download) installeren.

Mogelijkheden Mijn Afvalzaken app

De nieuwe app, die in de hele BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) werkt, wil allereerst je postcode en huisnummer weten. Zo kan de app je indien gewenst een melding sturen om de juiste rolcontainer aan de weg te zetten. Een melding die niet geldt voor appartementsbewoners; zij gooien hun afval weg in bakken die via een pasjessysteem werken.

In de app vind je een kalender met het ophaalschema (grijs, gft en plastic) van de containers en een kaart van de gemeente met plekken waar je allerlei soorten afval kunt weggooien. Die kaart is nuttig maar mist functies als een exact adres van een bak, routenavigatie en een filter op bijvoorbeeld alleen papier. Een filter die wél te zien is als je via het hoofdscherm een specifiek soort afval aanklikt.

Heb je een product(verpakking) maar weet je niet in welke bak die hoort? Scan via de app de barcode van het product of maak een foto van het product en de app Mijn Afvalzaken geeft antwoord. Je kunt de naam van een product ook intypen. Zo geeft de zoekopdracht ‘tandpasta’ het antwoord ‘tandpastatube’, die in de plasticbak mag.

Nieuwe container of afvalpas aanvragen

Een andere functie van de Mijn Afvalzaken app is het aanvragen van een nieuwe afvalpas, als je een appartementbewoner bent. Woon je in laagbouw, dan kun je in de app een extra of vervangende rolcontainer aanvragen. Bijvoorbeeld omdat je huidige grijze bak stuk of gestolen is.

Opvallend is dat deze functie op moment van schrijven verstopt is in de Mijn Afvalzaken app. Je dient namelijk in de app op ‘Meer’ te klikken en daarna op ‘Afvalbalie’. Die klik opent de website Mijnafvalzaken.nl, waarop je je postcode en huisnummer invult. Pas dan kun je een nieuwe afvalpas of andere container aanvragen. Je gebruikt het stappenplan ook om een afspraak te maken om (tegen betaling) grofvuil op te laten halen en een klacht of melding aan de gemeente door te geven.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts