Omnipark Akersloot: plan voor één sportpark voor 6 verenigingen

omnipark akersloot plan
Een impressie van het voorgestelde Omnipark. Afbeelding: aangeleverd

Zes sportverenigingen in Akersloot hebben het plan om een Omnipark te bouwen. Dat moet één groot sportpark worden waarop inwoners uiteenlopende sporten kunnen beoefenen. Nu de initiatiefgroep er klaar voor is, kijkt zij naar de politiek. Het ambitieuze doel is het Omnipark eind 2025 openen.

Plan voor een Omnipark in Akersloot

Het idee om een Omnipark in Akersloot te realiseren, stamt uit 2015. Het onderwerp is destijds ook besproken in de gemeenteraad, maar verdween van de radar. In 2020 hebben de voorzitters van de zes lokale sportclubs een nieuw plan ontwikkeld, inclusief visuele impressies van het beoogde eindresultaat. Er is ook een website gemaakt die de plannen toelicht.

IJsclub Akersloot, Tennisvereniging Akersloot, voetbalvereniging Meervogels ’31, Kids and Parents Bikeschool, Akersloter Marathon Club en handbalvereniging Meervogels ’60 willen als zes verenigingen graag samen één nieuw sportpark bouwen. Zo willen ze meer saamhorigheid creëren onder bezoekers en spelers en faciliteiten delen. Bijvoorbeeld door één groot pand te gebruiken als clubhuis, fysiopraktijk, buurthuis en meer doeleinden.

Hieronder zie je een impressie van hoe dat Omnipark in Akersloot eruit kan zien.

Een impressie van het Omnipark in Akersloot. Afbeelding: aangeleverd

Sportterreinen samenvoegen levert mogelijk woninggrond op

De zes sportverenigingen – die nu aparte terreinen gebruiken – nemen totaal zo’n acht hectare grond in beslag. Het plan voor het Omnipark in Akersloot beslaat zo’n vijf hectare, zegt Walter van der Klugt (Tennisvereniging Akersloot) in gesprek met De Castricummer. Als dat klopt, ontstaat er drie hectare grond die niet meer nodig is voor sportdoeleinden. Van der Klugt: ‘Een deel van de vrijkomende grond zou prima gebruikt kunnen worden voor woningbouw, waar binnen onze gemeente dringend behoefte aan is. Het op een goede wijze herbestemmen van de vrijkomende gronden, zowel maatschappelijk als financieel, is een van de grote uitdagingen waar we voor staan.’

Lokale politiek is aan zet

De initiatiefnemers van het Omnipark-plan hebben de fractievoorzitters van de acht partijen in de gemeenteraad van Castricum over de vloer gehad. Die zijn allemaal enthousiast, aldus de initiatiefnemers. Deze website kon die claim niet direct verifiëren.

Deze week volgde een gesprek tussen de initiatiefnemers en verantwoordelijk wethouder Roel Beems (Lokaal Vitaal). Onder meer Lokaal Vitaal sprak in zijn recente verkiezingsprogramma steun uit voor een Omnipark in Akersloot. Ook De VrijeLijst is naar eigen zeggen een ‘warm voorstander’ van een Omnipark, om de vrijkomende grond te gebruiken voor bijvoorbeeld woningbouw. Dat staat in het meest recente verkiezingsprogramma van De VrijeLijst.

Niet bekend is wanneer het college van Burgemeester & Wethouders het plan serieus oppakt. Daarna is de gemeenteraad aan zet. Financiële details over het Omnipark-plan zijn deze website nog onbekend. De initiatiefnemers hopen dat de gemeente nog dit jaar besluit of Akersloot wel of geen Omnipark krijgt. Zo ja, dan willen de sportverenigingen de komende jaren bouwen en het park eind 2025 openen.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts