Online supermarkt Picnic start in Castricum: dit wil je weten

picnic
Afbeelding: Picnic

Picnic, een supermarkt die geen fysieke winkels heeft en je boodschappen daarom standaard thuisbezorgt, start in maart 2023 in Castricum en omgeving. In dit artikel lees je hoe Picnic werkt en dat het bedrijf tientallen vacatures open heeft staan.

Boodschappen bestellen bij Picnic doe je via de app, die beschikbaar is voor Android en iOS (iPhone en iPad). Je maakt een account aan, koopt de producten die je nodig hebt, betaalt en geeft aan wanneer de Picnic-bezorger langs kan komen. Goed om te weten is dat de minimale bestelwaarde minimaal 35 euro moet zijn. Bezorging is altijd gratis.

Als je bestelling geplaatst is, verzamelt een Picnic-medewerker in het nieuwe magazijn in Heemskerk je boodschappen en doet hij of zij ze in een krat. De boodschappenkrat gaat mee in een compact, elektrisch bezorgautootje dat een specifieke route rijdt. Via de Picnic-app zie je dat de bezorger in een tijdvak van twintig minuten bij jou aanklopt. Bijvoorbeeld tussen 11:00 en 11:20. Je kunt de bezorgroute ook in de app volgen.

Picnic start in Castricum en omgeving

De opening van een magazijn – 1200 vierkante meter groot – in Heemskerk betekent voor Picnic de start in Heemskerk, Beverwijk, Velsen-Noord, Uitgeest, Assendelt, Krommenie, Wormer, Wormerveer, Limmen en Castricum.

De start in deze gemeenten staat gepland voor 8 maart. Volgens Picnic-directeur Michiel Muller begint zijn dienst hier al met ruim dertienduizend geïnteresseerden. Inwoners van de gemeenten kunnen zich namelijk al langere tijd op een wachtlijst zetten om een seintje te krijgen als Picnic hier start.

Picnic is in 2015 begonnen in Amersfoort en bedient naar eigen zeggen inmiddels meer dan één miljoen Nederlanders, verspreid door het hele land. Ook in deze regio. De opvallende autootjes van Picnic rijden al langer in Alkmaar, Hoorn en Haarlem rond.

Picnic zoekt nog tientallen chauffeurs

Vanuit het magazijn in Heemskerk wil Picnic dus een aantal gemeenten waaronder Castricum bedienen. De online supermarkt start met negen bezorgautootjes en twintig chauffeurs. Dat lijkt onvoldoende om alle gemeenten te bedienen. Picnic lijkt dit ook te beseffen: op vacaturewebsite Indeed staan op moment van schrijven 269 (parttime) Picnic-vacatures voor deze regio.

Picnic zoekt alleen al 24 parttime medewerkers om in Castricum te bezorgen. Volgens de vacatures moet een Picnic-chauffeur minimaal zestien uur per week beschikbaar zijn, rijbewijs B hebben en vloeiend Nederlands spreken. Een cv aanleveren hoeft niet, ervaring als bezorger hebben evenmin. Het uurloon inclusief vakantiegeld is minimaal 8,84 euro (voor een achttienjarige) en maximaal 12,61 euro (vanaf 21 jaar).

Ook andere supermarkten kunnen je online bestelde boodschappen thuisbezorgen in Castricum. Onder meer DekaMarkt, Albert Heijn en Jumbo bieden deze bezorgservice aan.

Heeft dit artikel je geholpen? Deze website is gratis en reclamevrij en draait op donaties van lezers. Je kunt eenmalig een zelfgekozen bedrag overmaken via een Tikkie. Bedankt!

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts