Wordt de lage vaccinatiegraad in Castricum een probleem met corona?

vaccinatiegraad castricum

De vaccinatiegraad van kinderen in Castricum is relatief laag. Van alle Castricumse kinderen geboren in 2016 is 87,9 procent gevaccineerd tegen bekende ziektes. Dat is lager dan het aanbevolen percentage van 95 procent. Niet-gevaccineerde kinderen en volwassenen (met een zwakke gezondheid) lopen daarom meer kans om ziek te worden.

Dit probleem speelt al jaren in Castricum. Vorig jaar presenteerde de gemeente een nieuw actieplan (a tienduizend euro per jaar) om de vaccinatiegraad in Castricum te verhogen naar minimaal 95 procent.

Lage vaccinatiegraad in Castricum

Reden om nu over de lage vaccinatiegraad en het actieplan te schrijven, is de aanstaande vaccinatiemogelijkheid tegen het coronavirus. Want blijkbaar wonen er in Castricum bovengemiddeld veel ouders die hun kinderen niet laten inenten.

De vraag is daarom hoeveel ouders hun kinderen straks laten inenten tegen het coronavirus. Dat zal later dit jaar duidelijk worden, als de overheid statistieken deelt. Dan wordt ook zichtbaar hoeveel procent van de volwassen Castricumse bevolking een vaccinatie tegen corona haalt.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts