Negentig appartementen in Akersloot in de verkoop: dit wil je weten

In Akersloot, onderdeel van de gemeente Castricum, gaan negentig appartementen in de verkoop. De appartementen liggen aan de haven en hebben uiteenlopende groottes en daarom ook prijzen. Lees er alles over in dit artikel.

De negentig appartementen verrijzen in acht verschillende gebouwen, die onderverdeeld zijn in categorieën. Woningtype A bestaat uit drie complexen, woningtype B uit twee complexen, woningtypen D en E samen uit twee complexen en woningtype F uit één complex. Complexen A, B en D hebben havenzicht. Complex E kijkt uit op het Alkmaardermeer. Complex F kijkt uit op een woonwijk en de vier andere complexen.

Een deel van de negentig appartementen is al vóór de officiële verkoopstart verkocht of onder optie. De officiële verkoop start op 15 maart – maar geïnteresseerden kunnen al bouwnummers aanvragen. Volgens de verkoopwebsite komen dergelijke geïnteresseerden mogelijk met voorrang in aanmerking voor één van de appartementen. Bekijk de verkoopwebsite van de appartementen hier.

Appartementen Akersloot verkoop: prijzen variëren

Er zit veel variatie in de typen appartementen. Zo loopt de grootte sterk uiteen, hebben sommige appartementen een tuintje en andere appartementen een balkon of royaler dakterras en varieert ook het uitzicht. Ter illustratie: een appartement van bijna 50 vierkante meter in complex F met een balkon van 6 vierkante meter kost 267.750 euro vrij op naam. En een appartement van 140 vierkante meter in complex B met een dakterras van bijna 70 vierkante meter kost 749.500 euro vrij op naam. Er zijn veel appartementen tussen de 50 en 140 vierkante meter.

Bij sommige appartementen is een parkeerplaats inbegrepen. Een parkeerplaats in de parkeergarage (bij)kopen kost ruim 26.000 euro. Voor ruim 13.000 koop je een (extra) parkeerplaats aan de Geesterweg. Wie een bootje heeft of wil kopen, kan voor 12.500 euro vrij op naam een ligplaats in de privéhaven kopen. De servicekosten per appartement zijn nog niet bekend. Volgens verkoopmakelaar Vlieg moeten geïnteresseerden rekening houden met ongeveer één euro per vierkante meter gebruiksoppervlakte per maand. Wie een appartement van 140 vierkante meter koopt, betaalt naar verwachting dus 140 euro per maand servicekosten.

Bouw start eind dit jaar

De bouw van de appartementencomplexen staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Wanneer de oplevering moet plaatsvinden, zegt de makelaar niet.

Tervoort Bouw uit Egmond neemt de bouw op zich. Dit bouwbedrijf bouwt meer nieuwbouw in Castricum. Denk aan 48 sociale huurappartementen op landgoed Duin en Bosch en het appartementencomplex Eerste Kwartier bij winkelcentrum Geesterduin.

Foto’s in het artikel via de website van de projectontwikkelaar.

Heeft dit artikel je geholpen? Deze website is gratis en reclamevrij en draait op donaties van lezers. Je kunt eenmalig een zelfgekozen bedrag overmaken via een Tikkie. Bedankt!

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts