Bouw van sociale huurwoningen op Duin en Bosch start in augustus

sociale huurwoningen duin en bosch
De drie bestuurders tekenen de bouwovereenkomst. Foto: aangeleverd

Aannemer Tervoort Egmond start eind augustus met de bouw van sociale huurwoningen op het landgoed Duin en Bosch. Het gaat om twee appartementencomplexen van vier lagen.

Gebr. Beentjes GWW maakt het terrein op dit moment bouwrijp. Op onderstaande foto zie je hoe dat gebeurt. De komende maanden legt een bedrijf de nutsvoorzieningen aan. Tervoort plant de oplevering van de appartementencomplexen in het najaar van 2023, waarna Kennemer Wonen ze gaat verhuren. De handtekeningen voor de bouw zijn deze week gezet door bestuurders van de drie organisaties, meldt een persbericht.

Het terrein wordt bouwrijp gemaakt. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Bouw sociale huurwoningen Duin en Bosch vertraagd

Het persbericht meldt niet dat de oplevering vertraging oplevert. Want in oktober schreef nieuwsuitcastricum.nl: ‘De betrokken partijen hopen dat de bouw in de eerste drie maanden van 2022 kan starten en dat het complex begin 2023 opgeleverd kan worden.’

Driekamerappartementen van maximaal 763,47 euro

Het nieuwbouwplan omvat twee complexen van vier lagen, die ruimte bieden aan respectievelijk 22 en 26 appartementen. De appartementen krijgen drie kamers met een balkon of terras. Op de parkeerplaats komen meerdere laadpalen voor elektrische auto’s. Hieronder zie je een artist impression van de twee toekomstige complexen.

Zo komen de appartementen eruit te zien. Afbeelding: aangeleverd

Een sociale huurwoning kost anno 2022 qua kale huur maximaal 763,47 euro per maand en is alleen bedoeld voor een huishouden dat gezamenlijk maximaal 45.014 euro per kalenderjaar verdient.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts