Flexwoningen in Castricum komen mogelijk bij het station

flexwoningen castricum station
Een deel van het gebied achter station Castricum. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum

Het college van de gemeente Castricum heeft aanvullend onderzoek gedaan naar een nieuwe locatie om flexwoningen te bouwen voor vluchtingen en andere woningzoekenden met urgentie. Die flexwoningen komen mogelijk bij station Castricum.

Het plan om dergelijke woningen te plaatsen naast de Castricummerwerf kan namelijk op weinig enthousiasme rekenen. Uit het nieuwe onderzoek is één andere geschikte locatie naar voren gekomen. Dat is het braakliggende terrein tussen Vitesse 22 en het parkeerterrein van het station in. Vroeger bood die plek ruimte aan een sportschool en de Aldi.

Locatie is in beeld voor permanente woningbouw

De gemeente overlegt nu ‘verkennend’ met de grondeigenaar (BMB Ontwikkeling) over het eventueel bouwen van flexwoningen achter het station van Castricum. BMB wil op termijn reguliere woningen op het terrein bouwen. Die ambitie zal ongetwijfeld meespelen in de gesprekken over de tijdelijke plaatsing van flexwoningen. Bijvoorbeeld hoeveel maanden of jaren de flexwoningen er mogen staan.

Elke zondagochtend een overzicht van écht lokaal nieuws in je e-mail? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief. Let erop dat je de stappen volgt en de bevestiging in je e-mail afrondt.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts