Rabobank wil oud-kantoor in Castricum slopen voor veel appartementen

Rabobank castricum appartementen
Het voormalig Rabobank-kantoor begin 2022. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

De Rabobank wil zijn leegstaande kantoor aan de Dorpsstraat in Castricum slopen om er tientallen appartementen voor terug te bouwen. BPD, onderdeel van Rabobank, is hierover in gesprek met de gemeente.

Dat vertelt verantwoordelijk directeur Peter van Oeveren desgevraagd aan nieuwsuitcastricum.nl. Het Rabobank-kantoor staat sinds 1 januari 2021 leeg en is onlangs verkocht aan BPD. Dit bedrijf wil het pand een nieuwe bestemming geven. Het plan is om het witgeschilderde deel van het kantoorpand te slopen en het hoekgebouw intact te laten, zegt Van Oeveren, BPD-regiodirecteur Projecten. In het hoekgebouw zit Teer Makelaars op de begane grond.

Appartementen in Rabobank-kantoor kosten maximaal 1000 euro per maand

Door het oude pand te slopen, ontstaat er volgens de regiodirecteur ruimte voor 40 tot 45 nieuwbouwappartementen van zo’n 70 vierkante meter. BPD Woningfonds wil die appartementen gaan verhuren voor circa 900 tot circa 1000 euro per maand. Mogelijk komen er een paar kleinere en daarom goedkopere appartementen in het gebouw. Daar is nog niet over besloten. Het appartementencomplex wordt waarschijnlijk niet hoger dan vier verdiepingen.

Lees al het nieuws over appartementen in Castricum

In gesprek met de gemeente

BPD heeft in december contact gehad met verantwoordelijk wethouder Paul Slettenhaar. Die reageerde volgens de regiodirecteur enthousiast om huurwoningen toe te willen voegen, zodat BPD nu kan praten met ambtenaren van de gemeente Castricum. Na ambtelijke gesprekken moet het bestemmingsplan van het Rabobank-kantoor gewijzigd worden naar een woonbestemming. En gaat BPD gesprekken voeren met omwonenden en winkeliers. Het duurt daarom nog zeker een paar jaar voordat het voormalig bankkantoor mogelijk tegen de grond gaat. En nog langer voordat je kunt wonen in appartementen op de locatie van het voormalige Rabobank Castricum-kantoor.

Gemeenteraad wil meer woningen

In de tussentijd wil BPD het leegstaande gebouw verhuren om verpaupering tegen te gaan. Van Oeveren laat diverse tijdelijke verhuuropties onderzoeken, inclusief winkelruimte en woonruimte. In maart kiest Castricum een nieuwe gemeenteraad. Veel politieke partijen zeggen concrete maatregelen te willen nemen om de woningnood in de gemeente terug te dringen. Bijvoorbeeld door leegstaande zakelijke gebouwen te transformeren tot woningen.

Behalve in Castricum koopt BPD ook lege Rabobank-kantoren in Boxtel, Eindhoven, Nederweert en Oirschot om er woningen van te maken. 

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts