Verkoop van 73 nieuwbouwwoningen in Akersloot gestart: dit wil je weten

startingerweg fase 2a akersloot
Een impressie van de nieuwbouwwijk. Afbeelding via de projectontwikkelaar

De verkoop van het nieuwbouwproject Startingerweg Fase 2A in Akersloot is gestart. Je kunt je nu inschrijven voor de woningen, waarvan de bouw na de zomer moet starten. Lees in dit artikel alles over de verkoop van de nieuwbouwwijk.

Startingerweg Fase 2A is de naam van een nieuwbouwplan in Akersloot en omvat totaal 73 woningen. Het bestemmingsplan is sinds februari onherroepelijk. In maart werd duidelijk dat de verkoop en verhuur van de nieuwe woningen in het tweede kwartaal zou plaatsvinden. En inderdaad, de verkoop is nu begonnen. Geïnteresseerden konden van de week een informatieboek ophalen en iedereen kan zich nu via de website inschrijven voor één of meerdere nieuwe woningen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de interesse is, en of er dus geloot moet worden om woningen toe te wijzen. De inschrijvingsperiode sluit 7 mei.

Startingerweg Fase 2A verkoop: prijzen

De meeste woningen in Startingerweg Fase 2A zijn koopwoningen. Een klein deel van de totaal 73 woningen betreft huurappartementen. De verkoop van Startingerweg Fase 2A betreft verschillende typen woningen, waaronder levensloopbestendige woningen, vrijstaande huizen en rijtjeshuizen.

De woningen hebben uiteraard verschillende groottes, voor- en nadelen en verkoopprijzen. Het goedkoopste type is de sociale koopwoning á 281 duizend euro, waarover zo meteen meer. Daarna volgen rijtjeshuizen vanaf 350 duizend euro, half vrijstaande woningen vanaf 550 duizend euro en levensloopbestendige huizen vanaf 460 duizend euro. Voor een vrijstaande woning betaal je het meest, namelijk vanaf 660 duizend euro. De volledige prijslijst is hier als pdf te bekijken.

Sociale koopwoningen

Van de totaal 21 rijtjeswoningen zijn er zeven aangewezen als sociale koopwoning. Die zijn dus bedoeld voor mensen met een lager inkomen, al is de inkomensgrens tegenwoordig flink hoger dan vroeger. Een eenpersoonshuishouden mag maximaal 74 duizend euro per jaar verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale koopwoning. Het modale inkomen van een Nederlander in 2023 is veertigduizend euro. Een meerpersoonshuishouden mag samen zo’n 82 duizend euro verdienen om een sociale koopwoning toegewezen te krijgen. De sociale koopwoningen in het project Startingerweg Fase 2A zijn zo’n 97 vierkante meter groot, hebben een tuin en kosten – opgeleverd zonder keuken – als gezegd 281 duizend euro.

Goed om te weten is dat de sociale koopwoningen een zelfbewoningsplicht van tien jaar kennen. Verkoopt of verhuurt de bewoner het appartement eerder, dan moet hij of zij een deel van de eventuele overwaarde afdragen aan de gemeente Castricum. Lees er alles over in deze pdf.

Lees meer over het nieuwbouwproject of schrijf je in voor woningen via de projectwebsite.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts