Teer wil appartementen aan de Dorpsstraat dit najaar opleveren

Een impressie van het beoogde eindresultaat, via een gelekt document

De kantoorruimte boven makelaar Teer aan de Dorpsstraat in Castricum moet dit najaar veranderd zijn in twee luxe appartementen. De aannemer kan in principe voor de bouwvak starten en heeft drie maanden nodig, verwacht Robin van Andel als ontwikkelaar en eigenaar van Teer.

De vergunning om de twee verdiepingen kantoorruimte te transformeren tot twee grote appartementen is nog steeds niet rond, vertelt Van Andel in zijn kantoor aan bewoners van het VVE-complex waar de appartementen bij gaan horen. ‘De gemeente heeft de besluitvorming voor de vergunning weer met acht weken verlengd omdat ik nog een document moest toevoegen.’ Wel zegt hij zeker te weten dat de vergunning rondkomt. Vandaar dat hij de complexbewoners bijpraat over de plannen, die begin mei al uitlekten via deze website. In dit artikel zie je niet alleen hoe het complex er na de verbouwing uit gaat zien, maar lees je ook over de grootte, indeling en prijs van de appartementen. En dat de voorgevel een afwerking in de kleuren geel en brons krijgt. Op Van Andels vraag wat de bewoners vinden van die kleur, volgen enkel positieve reacties. ‘Ik kan gasten straks makkelijk uitleggen waar ik woon’, zegt er een. ‘In het complex met de gele gevel.’

Teer appartementen Dorpsstraat: geen 4 maar 2

Deze website is op eigen verzoek en met instemming van Van Andel aanwezig op de informatieavond, waar een bewoner onder andere de vraag stelt die de afgelopen weken ook rondging op sociale media: waarom twee grote, dure appartementen en niet vier kleinere met een lagere prijs? Van Andel zegt de vraag te begrijpen. ‘Ik had eerst ook zoiets van, je kunt wel twee appartementen per verdieping maken. Maar dan blijk je niet uit te komen met de parkeernorm (van de gemeente Castricum, red.).’ Om die reden heeft het appartement op de eerste verdieping straks twee parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage en het bovengelegen appartement één. Huidige bewoners hebben al parkeerplaatsen.

BPD, een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van de Rabobank Groep, houdt als eigenaar van het naastgelegen voormalige Rabobank-pand ook een aantal parkeerplaatsen in de garage. Dit leegstaande kantoor verandert binnenkort en maximaal drie jaar in een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen, zo meldde deze website eind april als eerste. Wat er daarna met het pand gaat gebeuren weet Van Andel niet, antwoordt hij op vragen van complexbewoners. Wat hij wél weet is dat de warmte- en stroomvoorziening van de twee kantoorverdiepingen via het Rabobank-pand verloopt. ‘Omdat ik deze kantoorverdiepingen laat verbouwen tot appartementen, moet ik dus eigen aansluitingen regelen.’ Er komt ook een fysieke scheiding tussen het complex en het Rabobank-kantoor. De glazen sluis wordt aan één of beide kanten permanent dichtgemaakt. Een belofte die de gemeente vorige maand ook deed.

Gasloos en zonnepanelen

De twee nieuwe appartementen in het complex krijgen geen gasaansluiting, wel vloerverwarming en een warmtepomp. Sommige kozijnen maken plaats voor draaikiepramen omdat de huidige ramen niet open kunnen. Van Andel wil tijdens of na de verbouwing ook zonnepanelen op het platte dak laten plaatsen. Hoeveel weet hij nog niet. Een aanwezige zegt onderzoek gedaan te hebben waaruit blijkt dat er ruimte is voor tachtig panelen. Van Andel doet hier geen uitspraken over. Een andere bewoner vraagt hem of de twee appartementen al verkocht zijn. ‘Nog niet, al hebben we wel één serieuze geïnteresseerde’, antwoordt de ontwikkelaar. ‘Dan kan ik je nog een andere naam doorgeven’, reageert de bewoner.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts