Makelaars: woning kopen in Castricum wordt steeds lastiger

woning kopen castricum

Een woning kopen in Castricum wordt steeds lastiger, blijkt uit cijfers van makelaars Hopman ERA en Teer Makelaars. Er zijn in het vierde kwartaal van 2020 minder woningen verkocht dan in het derde kwartaal, een woning stond gemiddeld korter te koop en de gemiddelde vraag- en transactieprijs lag ook hoger.

Woning kopen in Castricum vergt steeds diepere zakken

Hopman ERA geeft geen harde cijfers bij zijn uitspraken, Teer wel. Die zijn echter afgezet tegenover het vierde kwartaal van 2019, schrijft De Castricummer in een nieuwsbericht dat beter als een advertentie omschreven kan worden.

Volgens Teer bedroeg de gemiddelde transactieprijs van een woning eind 2020 gemiddeld 420.649 euro. Dat is 9,6 procent hoger dan in dezelfde periode in 2019. Huizen worden dus steeds duurder en dat is met name slecht nieuws voor wie starters die een eerste huis proberen te kopen.

Nieuwbouw in Castricum

Er zijn diverse nieuwbouwplannen in Castricum, waarvan een deel zich nog in de eerste fase bevindt. Zo hebben twee initiatiefnemers plannen om het verouderde Kooiplein in Castricum te renoveren met appartementen en eventueel een supermarkt. En de lokale bioscoop Corso zoekt een nieuw pand, waarna het oude pand omgebouwd kan worden tot vijftien appartementen.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts