73 woningen in Akersloot erbij, verkoop en verhuur start in de lente

startingerweg fase 2a akersloot
Een impressie van de nieuwbouwwijk. Afbeelding via de projectontwikkelaar

Het woningbouwproject Startingerweg Fase 2A gaat definitief door nu het bestemmingsplan onherroepelijk is. De woningen in Akersloot gaan in het tweede kwartaal in de verkoop en verhuur. Dit wil je weten.

Startingerweg Fase 2A is een plan van totaal 73 woningen in Akersloot, dat onderdeel is van de gemeente Castricum. Het plan is enkele jaren geleden aangekondigd en vervolgens de politieke en juridische molen ingegaan. De gemeenteraad van Castricum heeft het bestemmingsplan in september 2022 vastgesteld. In de maanden erna konden mensen nog bezwaar aantekenen, maar nu dat niet gebeurd is, is het bestemmingsplan sinds februari 2023 onherroepelijk.

Sociale huur en koop

Wat betekent dat het woningbouwproject definitief is en de verkoop en verhuur binnenkort kan beginnen. Van de 73 woningen zijn er 18 sociale huurwoningen, waar coöperatie Kennemer Wonen over gaat. Er gaan ook zeven sociale – en dus relatief betaalbare – huurappartementen de verkoop in. De resterende woningen zijn koopwoningen in de vrije sector met uiteenlopende groottes en prijzen. Bij de 73 woningen komen in totaal 137 parkeerplaatsen, waarvan 40 op eigen terrein en 97 in openbaar gebied.

Woningen Akersloot verkoop

De verkoop van de woningen aan de Startingerweg Fase 2A staat gepland voor het tweede kwartaal. De bouw moet na de zomer starten. Projectontwikkelaar Scholz Groep verwacht een jaar nodig te hebben voor de bouw. De oplevering van de eerste – let op, niet alle – woningen staat gepland voor het derde en vierde kwartaal van 2024. De ontwikkelaar zegt niet wanneer alle woningen af moeten zijn. Lees alles over het project Startingerweg Fase 2A op de projectwebsite.

Wethouder is enthousiast

Verantwoordelijk wethouder van Castricum Paul Slettenhaar (wonen) is enthousiast over de aanstaande bouw van de nieuwe woningen. ‘Dit plan voorziet in de vraag naar woningen, zowel in het koopsegment als in de sociale huur. Er ligt een zorgvuldig stedenbouwkundig plan aan ten grondslag en het plan draagt bij aan de vitaliteit van Akersloot.’

Meer nieuwbouw in Akersloot

Het project Startingerweg Fase 2A is niet het enige nieuwbouwplan in Akersloot. Volgende week start ook de officiële verkoop van appartementencomplexen met totaal negentig woningen aan of vlakbij het Alkmaardermeer. Lees alles over de verkoop van deze appartementen in Akersloot.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts