Het bestemmingsplan voor Zanderij Zuid ligt eindelijk ter inzage

Zanderij Zuid bestemmingsplan
De 103 woningen uitgetekend op een impressie van de projectontwikkelaar. Afbeelding via de gemeente Castricum

Het bestemmingsplan van het woningbouwproject Zanderij Zuid Deelgebied 3 is – veel later dan gepland – ter inzage gelegd op het gemeentehuis. Je hebt tot 5 augustus om je zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld omdat je het niet eens bent met het grootschalige woningplan.

103 woningen

Het plan van Zanderij Zuid Deelgebied 3 stelt voor om 103 woningen te bouwen op de locatie van het oude Kaptein Kaas-gebouw en omringend weiland. Er komen appartementencomplexen, rijtjeshuizen en vrijstaande huizen (huur en koop, met uiteenlopende prijzen). Op de bovenstaande afbeelding zie je een impressie van de woningen. Deze pdf op de gemeentewebsite legt uit om welke typen woningen het gaat en hoeveel woningen er per type komen.

Kans op verdere vertraging

Het bestemmingsplan van Zanderij Zuid heeft maanden vertraging opgelopen. De gemeente gaf eerder aan de procedurefase in 2021 te willen afronden, zodat de bouw in 2022 kon starten en de oplevering in 2022 of 2023 zou plaatsvinden. Dat is onhaalbaar geworden. Pas in augustus wordt namelijk duidelijk of inwoners of organisaties bezwaar maken tegen het woningbouwproject, waarna ambtenaren eventuele bezwaren moeten doornemen en moeten bepalen of ze meegenomen worden in de uiteindelijke beslissing. Als omwonenden naar de rechter stappen, kan de procedurefase verdere vertraging oplopen.

Planning is onrealistisch

Deze website schreef in oktober vorig jaar al over de onrealistische planning van Zanderij Zuid en de forse kritiek van een deel van de inwoners van Castricum op het destijds voorgestelde plan. Omwonenden vrezen voor hun rust en de natuur en hebben ook zorgen over veel meer (auto)verkeer. In augustus wordt duidelijk of die zorgen nog steeds bestaan.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts