Straatnamen Zanderij Zuid bekend, verkoop- en bouwplanning nog niet

Een luchtfoto van het Kaptein Kaas-gebouw, via de gemeente Castricum

De straatnamen van het nieuwbouwproject Zanderij Zuid in Castricum zijn bekendgemaakt. En dat zijn oude bekenden, want de namen slaan op straten die in de Tweede Wereldoorlog op last van de Duitsers met de grond gelijk zijn gemaakt .

Zanderij Zuid, een project van 103 woningen middels verschillende appartementencomplexen en huizen, verrijst op het terrein waar de straten tientallen jaren geleden gesloopt zijn. Na de oorlog is het stratengebied veranderd in gras- en landbouwgrond en heeft Kaptein Kaas er een fabriek met parkeerplaatsen gebouwd. Nu de bebouwing en bestrating plaatsmaakt voor een nieuwe woonwijk, herstelt de gemeente Castricum de vooroorlogse straatnamen.

Zanderij Zuid straatnamen

De terug-van-weggeweest-namen zijn Slingerpad en Radiopad, aangevuld met het verlengen van de Zanderijweg. Er verrijzen straks ook woningen aan de Kramersweg. Twee bestaande woningen aan de Kramersweg krijgen als onderdeel van het nieuwbouwproject een ander huisnummer. Eén van die twee huizen is toevallig of niet precies vandaag te koop gezet (en ondergaat een perceelsplitsing omdat er rechts een nieuwe woning naast komt).

zanderij zuid straatnamen

Verantwoordelijk wethouder Paul Slettenhaar (wonen) is enthousiast over de voortgang. ‘Mooi dat we weer woningen kunnen gaan bouwen voor verschillende groepen in Castricum en dat op een plek met zoveel historische waarde. Die historie komt terug in de straatnamen en daar ben ik trots op’.

Planning nog onbekend

Wie interesse heeft in Zanderij Zuid, is waarschijnlijk meer geïnteresseerd in verkoop- en bouwinformatie dan in straatnamen. De gemeente kan desgevraagd en ook vandaag in het persbericht nog geen concrete informatie delen. Het persbericht meldt: ‘binnenkort wordt gestart met het bouwrijp maken van het gebied, waaronder het slopen van de opstallen van voormalig Kaptein Kaas. Daarvóór wordt – volgens de regels – een archeologisch onderzoek gestart. Onduidelijk is nog wanneer dat wordt uitgevoerd en hoe de verdere planning eruit komt te zien.’

Een onderdeel van die verdere planning is het rondkrijgen van een omgevingsvergunning om te mogen starten met de nieuwbouw. Deze website schreef onlangs dat de betrokken partijen de vergunning nu aanvragen. Het kan maanden duren voordat de vergunning rond is, zo kun je teruglezen in dit artikel.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts