De Bierhut vertrekt uit Castricum, winkelruimte komt vrij

De Bierhut Castricum
De Bierhut in Castricum in januari 2022. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

De Bierhut stopt in Castricum. De speciaalbierwinkel sluit zijn winkel in de Burgemeester Mooijstraat op 1 februari. Er is nog geen nieuwe huurder gevonden, vertelt verantwoordelijk bedrijfsmakelaar Teer aan nieuwsuitcastricum.nl.

De Bierhut is deze maand al minder dagen open dan voorheen. Je kunt er nu alleen nog op vrijdag en zaterdag (van 10:00 of 11:00 tot 17:00) terecht. De Bierhut is één van de drie winkels van Drinkhut. De andere twee zijn gevestigd in Uithoorn en Nieuw-Vennep. Remco van Staveren, mede-eigenaar van Drinkhut, wil nieuwsuitcastricum.nl niet telefonisch uitleggen waarom de Bierhut stopt in Castricum. Wel zegt hij dat Drinkhut het huurcontract zelf heeft beeïndigd en dat de winkel de eerste twee weken van januari uitverkoop gaat houden. Van Staveren heeft telefonisch aangegeven op vrijdag een schriftelijke uitleg over het stoppen te sturen – maar heeft dit nog niet gedaan.

Opmerkelijk genoeg deelt de Bierhut wel een uitleg op zijn eigen Facebook-pagina. Het bedrijf stopt naar eigen zeggen in Castricum vanwege ‘een aflopend huurcontract, personeel en gestegen kosten.’ De andere twee winkels blijven wel open.

Bierhut Castricum stopt

De laatste openingsdag van de Bierhut is 14 januari. Daarna haalt het bedrijf het pand leeg. Als de winkel voor speciaalbier en andere alcoholische dranken op 1 februari voor het laatst de deur achter zich dichttrekt, is het nog maar de vraag of het pand al en nieuwe huurder heeft. Er hebben zich nog geen kandidaten gemeld, vertelt Margreet Paauw van Teer Bedrijfsmakelaars aan deze website.

Beleggingsobject

Het pand Burgemeester Mooijstraat 35 en 35A staat sinds bijna twee maanden te koop als beleggingsobject (vraagprijs: 480 duizend euro). De belegger koopt voor dat geld de winkel waar de Bierhut nu in zit en het bovengelegen appartement, dat verhuurd is. Waar het oorspronkelijk het idee was dat ook de winkel verhuurd zou blijven, komt de zo’n honderd vierkante meter winkelruimte nu vrij. Paauw: ‘Een nieuwe eigenaar heeft dan zelf de keuze om er een (eigen) invulling aan te geven. Maar mocht er een kandidaat langskomen die het graag wil huren, kunnen we altijd in gesprek gaan.’

Paauw benadrukt dat Teer Bedrijfsmakelaars de winkelruimte op dit moment niet te huur aanbiedt. De winkelruimte heeft het bestemmingsplan Castricum Centrum (Enkelbestemming Centrum-1). Meer dan zestig ondernemers uit het Dorpshart, waaronder de Burgemeester Mooijstraat, tekenden eind december een brandbrief die het college oproept om niet te ‘knippen’ in de Dorpsstraat en omringende straten. De verkeersmaatregelen hebben ook impact op de bereikbaarheid van de Burgemeester Mooijstraat.

Je kon dit artikel gratis lezen dankzij donaties van lezers. Steun jij nieuwsuitcastricum.nl ook? Je kunt een zelfgekozen bedrag doneren via Tikkie.

Wil jij net als honderden andere Castricummers elke zondag om 10:00 een gratis nieuwsbrief met alleen écht nieuws uit Castricum in je e-mail? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts