Gemeente en Parnassia willen 100 flexwoningen bouwen op Duin en Bosch

Een braakliggend terrein op Duin en Bosch waarop inmiddels dure koopwoningen gebouwd zijn. Archieffoto Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

De gemeente Castricum en Parnassia Groep gaan samen onderzoek doen naar het bouwen van circa honderd flexwoningen op het terrein Duin en Bosch. Het is de bedoeling dat de woningen er ongeveer tien jaar kunnen staan en ruimte gaan bieden aan statushouders, spoedzoekers en starters.

Om de mogelijkheden van tijdelijke woningbouw te onderzoeken, hebben de gemeente en Parnassia Groep een intentieovereenkomst gesloten. Direct omwonenden hebben volgens de gemeente een brief gekregen over het onderzoek.

Flexwoningen op Duin en Bosch

De gemeente en Parnassia richten zich op het meest zuidwestelijke deel van Duin en Bosch, waar nu twee tijdelijke zorggebouwen staan. Het gebied is verder onbebouwd. ‘Op deze plek is de komende tien jaar ruimte over’, meldt de gemeente in een persbericht.

Wat voor woningen de gemeente en Parnassia er gaan bouwen is nog niet duidelijk. Het gebruik van het woord ‘tijdelijk’ doet denken aan bestaande flexwoningen op de Puikman en straks op Berg en Bal. De gemeente vermijdt echter zorgvuldig het woord flexwoningen, want die term ligt beladen in Castricum.

Lees ook: gemeente wil tientallen statushouders huisvesten in voormalige John Deere-showroom in Bakkum

De gemeente zegt dat de tijdelijke woningen op Duin en Bosch – mits haalbaar – bedoeld zijn voor zowel statushouders (asielzoekers die een verblijfsvergunning gekregen hebben) als starters en spoedzoekers. Een spoedzoeker kan bijvoorbeeld een gescheiden persoon zijn die geen woonruimte kan vinden.

Flexwoningen op Berg en Bal

Duin en Bosch is de tweede grote locatie waar de gemeente circa honderd flexwoningen voor tien jaar wil bouwen. Onlangs werd bekend dat er zoveel woningen op tennisbanen op complex Berg en Bal verrijzen, naast sportcentrum de Bloemen. De oplevering van dit project loopt vertraging op. De gemeente verwacht dat de flexwoningen pas na de zomer in gebruik genomen kunnen worden. Ook deze woningen zijn bedoeld voor een combinatie van statushouders, spoedzoekers en starters.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts