Noppes Castricum opening op 29 juni: dit wil je weten

noppes castricum opening
De Noppes-winkel gefotografeerd op 12 juni. Foto: Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

De opening van kringloopwinkel Noppes Castricum staat gepland voor 29 juni. De winkel aan de Dorpsstraat huisvest een groot assortiment aan gebruikte meubels en andere producten. Dit wil je weten over de opening.

Twee van de vier wethouders van Castricum zijn bij de formele opening aanwezig, bevestigt Noppes-directeur Roland Heijnen aan nieuwsuitcastricum.nl. De kringloopwinkel opent op 29 juni om 09:30 officieel de deuren.

Noppes Castricum opening

De start van Noppes Castricum volgt na verbouwing van een paar maanden. Begin maart onthulde nieuwsuitcastricum.nl dat Noppes de nieuwe huurder is van het Huitenga-pand aan de Dorpsstraat. Bedden- en meubelzaak Huitenga is namelijk gestopt. Nu Noppes in Castricum begint, sluit de vestiging van de kringloopwinkel in Uitgeest. Daar was Noppes 25 jaar actief. Personeel van die vestiging gaat in Castricum werken, aangevuld met scholieren en vakantiemedewerkers waar Noppes nog naar op zoek is.

Bij Noppes Castricum vind je straks gebruikte meubels en andere producten. De winkel is zo’n 1800 vierkante meter groot, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping.

Na de opening is de winkel op maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 18:00, op zaterdag van 09:00 tot 17:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00.

Verkeerssituatie

De opening van Noppes Castricum gaat impact hebben op de verkeerssituatie van het dorpshart. Met name de Dorpsstraat, waar de kringloopwinkel aan gevestigd is. Achter het pand is parkeerruimte voor een handvol auto’s. Eerdere communicatie naar buurtbewoners maakt duidelijk dat Noppes rekent op honderden autobezoekers per dag. Omwonenden vragen zich af waar al die bezoekers gaan parkeren als zij (grote) producten komen brengen en ophalen. De parkeergelegenheid aan de Dorpsstraat is beperkt, en als blauwe zone niet bedoeld voor lange winkel-, familie- of horecabezoeken.

De voorzitter van Muttathara, een kringloop die al langer in Castricum gevestigd is, noemde de locatiekeuze van Noppes daarom ‘vreemd’. Bang voor concurrentie is hij overigens niet. ‘Wij hebben denk ik een heel andere prijsstelling dan Noppes.’

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts