Castricum wil Ben Tap als nieuwe burgemeester

Ben Tap
Ben Tap. Foto door C Boorsma.

De gemeente Castricum wil Ben Tap als nieuwe burgemeester. Castricum moest een nieuwe kandidaat zoeken omdat de voorgedragen burgemeester, Caroline van der Pol, op 6 februari plotseling bekendmaakte de baan toch te willen.

Van der Pol werd medio december voorgedragen, en was destijds burgemeester van Terschelling. Daar lag ze in de clinch met een deel van de lokale politiek, die in een bestuurscrisis verwikkeld was. De voordracht van Van der Pol werd landelijk nieuws omdat ze de gemeenteraad van Terschelling tijdens een belangrijk debat informeerde dat ze een nieuwe baan had, waarna ze de raadszaal verliet. Ophef volgde en op verzoek van de gemeenteraad van Terschelling is mevrouw Van der Pol begin januari al met verlof gegaan. Zelf wilde ze liever aanblijven tot ze eind maart in Castricum zou starten.

Maar gisteren, op 6 februari, maakte ze onverwachts bekend toch af te zien van het burgemeesterschap van Castricum. Naar eigen zeggen vanwege gezondheidsklachten. Ook de gemeenteraad van Castricum – een dag eerder per brief geïnformeerd – was verbaasd over het besluit, en heeft geen aanvullende informatie gekregen.

Ben Tap krijgt de baan alsnog

De Commissaris van de Koning ging noodgedwongen samen met de gemeente Castricum op zoek naar een nieuwe burgemeester. Dat was blijkbaar eenvoudig, want nog geen dag later maakt Castricum bekend meneer Ben Tap als burgemeester voor te dragen. Hij werd samen met Van der Pol al in december voorgedragen, en kreeg toen te horen dat de baan niet naar hem ging. Nu moet het gek lopen wil hij niet alsnog burgemeester van Castricum worden.

Over Ben Tap

Ben Tap (1969) is sinds 2020 directeur van het Regionaal Platform
Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Van 2014 tot 2020 was hij wethouder in Hoorn
en verantwoordelijk voor o.a. Economische Zaken, Ruimtelijke Ontwikkeling, Sport,
Toerisme, Havens, Vastgoed en Dijkversterking. Daarvoor werkte hij als regiomanager
Noord-Holland Noord bij Koninklijke Horeca Nederland. Tap heeft Bedrijfskunde en
Politiek Bestuurlijk Management gestudeerd en woont in Heemskerk.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts