Het plein van de Hoep in Castricum verandert: één entree voor iedereen

plein de hoep castricum
Een digitale impressie van het nieuwe plein voor de Hoep. Afbeelding: PWN

Het plein voor het bezoekerscentrum De Hoep in Castricum gaat deze maand op de schop. PWN gaat de verkeerssituatie wijzigen, minder valide parkeerplaatsen verplaatsen en het plein meer groen en banken geven.

Half april moet het vernieuwde plein af zijn, meldt PWN op zijn website.

Dit verandert er aan het plein van de Hoep

De belangrijkste wijziging is dat PWN de verkeersentree tussen De Hoep en Johanna’s Hof aanpakt. Nu is er één entree voor auto’s en fietsers en een apart voetpad. De nieuwe entree schrapt het voetpad: iedereen loopt, fietst en rijdt straks over hetzelfde pad. PWN zegt: ‘het zorgt voor meer activiteit rondom de entree, maar ook meer alertheid en daarmee meer veiligheid.’ Deze website is benieuwd naar jouw mening over het nieuwe plein van De Hoep in Castricum. Je kunt een reactie achterlaten onder dit artikel.

Watertappunt en beveiligingscamera’s

Er komt ook een nieuwe fietsenstalling op het plein, naast de parkeerplaats voor auto’s. Die parkeerplaats blijft hetzelfde, op de plekken voor minder valide mensen na. PWN vervangt de bestaande lantaarnpalen voor ‘vleermuisvriendelijke’ verlichting, installeert ook een watertappunt waar je gratis je flesje water kunt vullen en zet nieuwe beveiligingscamera’s neer.

De afbeelding boven dit artikel is via deze pdf in het groot te bekijken.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts