Huitenga is gestopt, pand huren kost 14.000 euro per maand

Huitenga Castricum
Te huur-stickers op de ramen van Huitenga. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Woon- en slaapwinkel Huitenga is per 31 december gestopt en deze week is het pand in de verhuur gegaan. Teer Bedrijfsmakelaars heeft stickers op de ramen van de winkel geplakt en een online advertentie geplaatst. De nieuwe huurder moet veertienduizend euro per maand ophoesten.

Huitenga maakte in oktober bekend per 31 december te stoppen en hield de laatste weken uitverkoop. De winkel zegt te stoppen door personeelstekort. Op moment van schrijven – 6 januari – staan er nog tientallen producten te koop in de etalage en is de winkel open op afspraak.

Huitenga gestopt: het pand is te huur

Aan Teer Bedrijfsmakelaars de taak om het kolossale pand (1867 vierkante meter verdeeld over de begane grond en eerste verdieping) aan de Dorpsstraat te verhuren. De Funda in Business-advertentie vermeldt dat sleuteloverdracht vanaf 1 maart kan plaatsvinden. De nieuwe huurder betaalt veertienduizend euro exclusief btw per maand. De huurtermijn is te overleggen.

Winkel, kantoor of horeca

Het Huitenga-pand heeft de bestemming ‘Centrum -2’. Dat is een brede bestemming, die onder andere detailhandel, horeca t/m categorie 2, maatschappelijke voorzieningen en woningen op de verdieping toestaat. Deze bestemmingen stonden ook in de oorspronkelijke Funda in Business-advertentie, maar zijn verwijderd nadat nieuwsuitcastricum.nl er vragen over stelde aan Teer Bedrijfsmakelaars. De originele advertentie is nog te raadplegen via deze link.

De etalage van Huitenga op 6 januari. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Deze website vroeg de makelaar om meer informatie over de mogelijkheden van horeca, bedrijven en woningen. Margeet Paauw van Teer Bedrijfsmakelaars vertelt desgevraagd dat zij de bestemmingen uit de advertentie verwijderd heeft omdat de informatie over woningen niet van toepassing is op deze locatie. De makelaar zegt dat een geïnteresseerde partij hier ook naar vroeg. Teer Bedrijfsmakelaars raadt potentiële huurders aan om de gemeente te vragen of zijn bedrijfsplan toegestaan is op deze locatie.

Bedrijven stoppen en starten regelmatig aan de Dorpsstraat. Zo kondigde Forte Kinderopvang in juni 2022 aan dat het een nieuwe vestiging ging openen in het voormalig ABN Amro-kantoor. Deze kinderopvang is onlangs in gebruik genomen en kijkt uit op het Huitenga-pand. Vlak naast Huitenga is restaurant Vrij eind december gestopt.

Je kon dit artikel gratis lezen dankzij donaties van lezers. Steun jij nieuwsuitcastricum.nl ook? Je kunt een zelfgekozen bedrag doneren via Tikkie.

Wil jij net als honderden andere Castricummers elke zondag om 10:00 een gratis nieuwsbrief met alleen écht nieuws uit Castricum in je e-mail? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts