Exclusief: restaurant Tasca in Castricum stopt, uiterlijk op 1 mei

Tasca Castricum
De gevel van Tasca Castricum. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Het Portugese restaurant Tasca op het Bakkerspleintje in Castricum stopt, uiterlijk op 1 mei. De horecazaak kampt met een personeelstekort en is al maanden beperkt open. Voor de eigenaar reden om de handdoek nu in de ring te gooien. Het pand is in de verhuur gezet.

Tasca is in december 2022 van start gegaan in Castricum, in het pand waar voorheen restaurant Wierenga in zat. De zaak heeft het dus maar een krap jaar volgehouden. Op 1 mei eindigt het huurcontract en stopt Tasca definitief, bevestigt de manager desgevraagd tegenover nieuwsuitcastricum.nl. Wie nog een cadeaubon van Tasca heeft of er graag (als)nog een keer wil eten, kan het beste zo snel mogelijk langsgaan.

Tasca Castricum stopt

De openingstijden van het restaurant zijn beperkt, en hangen samen met de reden dat de Castricumse eigenaar de stekker uit Tasca trekt. Vanwege een tekort aan (keuken)personeel is Tasca maar vier van de zeven dagen per week open en kun je alleen op vrijdag en zaterdag lunchen én dineren. Een maandenlange zoektocht van de manager naar een nieuwe chef en ander keukenpersoneel liep telkens op niets uit, vertelt hij aan deze website.

Vijfjarig huurcontract

Begin januari heeft de verantwoordelijk makelaar foto’s gemaakt in en rondom Tasca, en op 12 januari is de advertentie online gezet. Wie interesse heeft in het pand van Tasca, dient volgens de Funda in Business-advertentie een vijfjarig huurcontract af te sluiten. De huurprijs bedraagt 4200 euro per maand.

De tekst in de advertentie richt zich vooral op de mogelijkheid om een winkel, kantoor of bedrijf in het pand te starten, al dan niet in combinatie met ondergeschikte horeca. Tasca richt zich als huidige huurder enkel op horeca. Blijkbaar gaat de verhuurder ervanuit dat er meer interesse is in andere bedrijfsvoering dan pure horeca.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts