Vrij maakt een doorstart als brasserie en wil medio mei openen

Brasserie Vrij Castricum
Het pand van Brasserie Vrij. Foto: Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

Het gestopte restaurant Vrij aan de Dorpsstraat in Castricum maakt een doorstart met een nieuwe eigenaar. Horecaondernemer Frank Lokhoff wil zijn ‘Brasserie Vrij eten en drinken’ medio mei openen en gasten zeven dagen per week verwelkomen in ‘een huiskamer voor Castricum.’

De vorige eigenaar van Vrij, een bekend restaurant in het centrum van Castricum, stopte er in december 2022 mee. De horecazaak inclusief bovengelegen appartement kwam daarom in de verkoop. Lokhoff is sinds 1 april eigenaar van het pand. De horecaondernemer uit IJmuiden werkt nu nog als manager in een groot restaurant in Amsterdam, maar wilde met zijn gezin ‘weer iets voor zichzelf doen.’ De keuze voor Vrij komt volgens hem vanwege de potentie van de locatie, van het pand zelf en van het bijbehorende appartement. Dat appartement wil hij gaan verhuren, al weet hij nog niet op welke manier.

Zeven dagen per week open

Vrij verandert dus in een brasserie. Lokhoff mikt op een openingstijd van elf uur ’s ochtends en wil lunch en koffie met taart aanbieden. ’s Middags is het mogelijk om te borrelen en ’s avonds is er diner, waarbij de keuken rond negen uur of tien uur zal sluiten. De sluitingstijden per dag staan nog niet vast, al wil Lokhoff wel zeven dagen per week open zijn.

Het vernieuwde menu van Vrij is nog in de maak, vertelt Lokhoff. Er komen in ieder geval spareribs, biefstuk en verschillende soorten saté op te staan. ‘Het menu moet voor iedereen zijn, en alles betaalbaar.’ Een uitdaging in deze dure tijd, geeft hij toe. ‘Maar we hebben de tent liever dagelijks vol met een kleiner marge dan dat we een hoger marge nemen met minder gasten.’ De bieren van Heineken gaan overigens ook de deur uit, want Lokhoff kiest voor pils en speciaalbieren van Hertog Jan. Ook komen er Spaanse wijnen op het menu.

Opening medio mei

Brasserie Vrij moet medio mei openen. Lokhoff verbouwt de zaak op dit moment, onder andere door de muren te schilderen en nieuwe koffiemachines en kassasystemen te plaatsen. Het meubilair blijft, al gaat de ondernemer wel met wat tafels schuiven. ‘De vereiste vergunningsaanvraag bij de gemeente is gedaan, dus ik hoop dat we in de tweede of derde week van mei kunnen openen.’ Lokhoff heeft er zin in. ‘Vrij is al jaren een begrip in Castricum. Wij willen met Brasserie Vrij die huiselijke sfeer met gezelligheid, warmte en een persoonlijke benadering voortzetten.’

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Beste Castricummers,

    Wij zijn nog steeds in afwachting van onze horeca vergunning ,ze doen erg moeilijk bij de gemeente castricum over hele kleine dingen dus nog even geduld dan bent u vrij om weer gezellig te lunch en te dineren bij ons.

    excuus voor al het ongemak<

    Groetjes team vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts